Bij de jongste groep wonnen Bo Oplaat en Isabeau Schepers de playbackshow. Foto: PR.
Bij de jongste groep wonnen Bo Oplaat en Isabeau Schepers de playbackshow. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Hoog 'schattigheidsgehalte' Barchem Jankt Jeugdplaybackshow

Barchem - Het Barchem Jankt Jeugdplaybackshow had vrijdagavond 15 april een hoog 'schattigheidsgehalte' bij de deelnemers. Uiteindelijk mochten de presentatoren Tessa Menop en Anne Ko twaalf deelnemende acts aankondigen. Iets waar de organisatie erg blij mee was want lange tijd zag het er naar uit dat het aantal aanmeldingen onder de tien zou blijven steken. De deelnemers brachten vele fans met zich mee waardoor de zaal van HCR In de Groene Jager goed bezet was. De juryleden Arjen Groteboer, Thera van de Sprenge en Tess Welbergen hadden de moeilijke taak om in drie categorieën winnaars aan te wijzen.

Bij Unit 2 (jongste groep) gingen Bo Oplaat en Isabeau Schepers er met de eerste prijs vandoor. Dankzij een fraaie playbackvertolking en bijbehorende danspassen van het nummer 'Mooi boy' van Mylène en Rosanne mochten zij zich de terechte winnaressen noemen van de beker. Merel Postma, Niek Wiedenhoff en Kemi Meulman hadden voor iets totaal anders gekozen: het lied 'Wacht maar tot ik koning ben' uit de Leeuwenkoning. Met een hele leuke act en bijpassende kostuums behaalden ze de eerste prijs in Unit 3 (middengroep).

Gebroken enkel
De zusjes Lotte en Anouk Elferink wonnen de beker in de categorie Unit 4 (oudste groep) met hun uitvoering van 'Everybody', een wereldhit van The Blues Brothers. Een knappe prestatie, ook omdat Lotte haar enkel een dag voor de playbackshow had gebroken en de act zittend op een stoel ten uitvoer bracht.
De geluidsman van de avond, Martijn Jansen, verzorgde na de prijsuitreiking nog een leuke discoavond en vervulde zijn rol als DJ met verve.