Open tuin in Hof te Ruurlo. Foto: PR
Open tuin in Hof te Ruurlo. Foto: PR Foto: Verona Westera

Klussendienst Betula weer in bedrijf

BERKELLAND - Na een wat rustige winterperiode is de klussendienst Berkelland van Betula Weer volop aan het werk. Vooral de vraag naar tuinonderhoud neemt in deze periode toe.

De klussendienst wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Berkelland, ProWonen, en Kruiswerk Achterhoek en er speciaal voor mensen met een laag inkomen die zelf niet in staat zijn, om wat voor reden dan ook, een klus uit te voeren. Met name, ouderen, gehandicapten, chronisch zieken en mensen in de bijstand, of schuldsanering kunnen een beroep doen op de diensten van de klussendienst.
Voorkomende klussen zijn: kleine reparaties aan meubilair, deuren en sloten, schuttingen, gordijnrails. Maar ook behangen en schilderwerk behoren tot de mogelijkheden. Verder kan de dienst ingeschakeld worden om vloerbedekking te leggen, zolder opruimen, stoepen en dakgoten schoonmaken en tuinklussen als gras maaien, onkruid wieden, de tuin bladvrij maken, snoeiwerk.
Een extra dienst is het ophalen en terugbrengen van hulpmiddelen van en naar het uitleenpunt in Borculo voor mensen die dit zelf niet kunnen. Voor de diensten van de klussendienst vraagt de klussendienst een kleine bijdrage. De klussendienst is te bereiken op maandag, woensdag, donderdag, en vrijdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur en dinsdagmorgen van 8.30 tot 13.30 uur tel: 0545-469987


Open tuin 'Hof te Ruurlo'

RUURLO - Wat kun je uitzien naar het voorjaar, naar zon, warmte en buiten zijn. Maar het is voorjaar en de eigenaren van de Hof te Ruurlo willen graag met belangstellenden delen wat zij mooi vinden in de tuin. De tuin van 1100 m² is ingedeeld door muurtjes en taxushagen en heeft diverse aparte doorkijkjes en hoekjes, daarom is het telkens weer verrassend. De tuin is opengesteld op: zaterdag, 23 april van 10.00 uur tot 17.00 uur. en op zondag 24 april van 10.00 uur tot 17.00 uur. 'Hof te Ruurlo' is te vinden aan de Borculoseweg 40 in Ruurlo, naast de molen 'Agneta'.? Toegang is gratis.

Er staan veel verschillende, vaak ook bijzondere, planten in de 'cottage-achtige' tuin, maar het is lastig tellen hoeveel er in staat. Wat de tuineigenaren wel weten is dat zij meer dan 440 verschillende soorten hosta's hebben. Die staan meest in potten zodat je er eindeloos mee kan schuiven en bepaalde hoeken steeds een ander aanzicht kan geven. Elke millimeter is benut en waar planten staan heeft onkruid minder kans.

Verder zijn er vijvers en ook terrassen en bankjes zodat men op diverse plekken kan gaan zitten om de tuin te bekijken. Wat er te zien is eind april, is een verrassing want een paar dagen warm of juist koud weer kan in het voorjaar veel uitmaken. Alles is natuurlijk nog vrij laag, maar gedurende het jaar wordt het al voller in de tuin.

Meer informatie is te lezen op de website www.hofteruurlo.nl daar vinden belangstellenden in de loop van het seizoen ook steeds de nieuwe data van de open tuindagen. De tuin is gedeeltelijk toegankelijk voor rolstoelen, rollators, wandelwagens etc.


Jaarvergadering van
De Reurlse Vissers

Ruurlo - Hengelsportvereniging De Reurlse Vissers houdt maandagavond 25 april in zaal De Keizerskroon haar jaarlijkse algemene ledenvergadering.

Naast het jaarverslag van de secretaris, penningmeester en de kascommissie doen ook de wedstrijdcommissie en de jeugdcommissie hun verslag. Het bestuur wil zijn leden zoveel mogelijk betrekken bij de vereniging. Daarom hoopt het bestuur op een zo groot mogelijke opkomst met vanuit de leden suggesties en opmerkingen.
Bij de bestuursverkiezing is aftredend en herkiesbaar Bert Stegeman. De vergadering begint om 20.00 uur.