Janet Weenink en André Lutke Willink. Foto: PR.
Janet Weenink en André Lutke Willink. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Janet en André klootschietkampioenen

Geesteren - Janet Weenink en André Lutke Willink zijn zaterdag 16 april in Geesteren Achterhoeks algemeen klootschietkampioen geworden. Beide hoofdprijzen gingen dit jaar naar leden van KV Respelhoek uit Geesteren. Een prima prestatie voor beide veertigers. De persoonlijke kampioenschappen van de Achterhoekse Klootschieters Federatie vonden plaats bij KV Respelhoek.

Bij de jongens werd Gido Beumer (KV Klein Dochteren) met een tweetal eerste plaatsen op straat en zetten en een tweede plaats op veld de algeheel winnaar. Robin Wegdam (Zwolle) wist het onderdeel veld te winnen in deze categorie. Bij de mannen categorie 5 (19-39 jaar) was het ongemeen spannend. Maar liefst vier schutters eindigden met een gelijk aantal punten in het 'overall' klassement als eerste. De uitslag op straat is dan echter bepalend zodat Arno te Brake (Zwolle) met de eer ging strijken net voor zijn broer Jurgen. Michael Roerdink (Eibergen) werd derde en Cees Hietbrink van de organiserende vereniging Respelhoek werd verrassend eerste op het onderdeel veld. De categorie 6 (40-49 jaar) was bij de mannen een prooi voor André Lutke Willink van KV Respelhoek. Hij was duidelijk de beste in deze klasse en won met overmacht voor René Looman (Eibergen) en Peter te Boome van KV Respelhoek. In categorie (50-59 jaar) was Dinant Roerdink uit Eibergen de best geklasseerde schutter uit Berkelland, hij werd derde. Jan Schreibeld en Bert Hondorp van Resepelhoek werden vijfde en zesde in deze klasse. In categorie 8 (60 jaar en ouder) waren er geen prijswinnaars uit Berkelland. Jan Saaltink die vierde werd en Arie ter Meer (vijfde) vielen net buiten de prijzen. Bennie Tragter (Dijkhoek) werd zesde en wist Wim Roerdink (Eibergen) en Appie Tragter van KV Respelhoek achter zich te houden.

Vrouwen
Bij de vrouwen in categorie 5 was Marleen Hoffmann (KV 't Broek uit Ruurlo) in verband met een trainingsweekend van de Nederlandse Klootschieters Bond afwezig. Dit gold ook voor de jeugdleden Tim te Bogt (KV Zwolle) en Suzan en Patrick Zieverink van KV 't Broek. Zij bereiden zich voor de Europese kampioenschappen klootschieten die van 6 tot en met 8 mei in Twente plaatsvinden. Saskia Wiegers van KV Respelhoek wist het onderdeel veld en zetten te winnen en werd tweede op het onderdeel straat. Hiermee werd zij eerste in het totaalklassement juist voor Veronie Aalderink van KV Zwolle. Samantha te Rietmole (Eibergen) werd derde. Categorie zes was een prooi voor Janet Weenink van KV Respelhoek. Zij won alle drie de onderdelen. Mirjam ter Maat (Eibergen) werd derde in deze klasse. In categorie 7 werd Marga Overgoor de overduidelijke kampioen. Zij won alle drie onderdelen met ruime voorsprong. Lidwien Zieverink ('t Broek) en Jannie Vliem (Dijkhoek) maakten er een spannende wedstrijd van door met een gelijk aantal punten te eindigen. Lidwien Zieverink werd tweede door een betere score op het onderdeel straat. Janny Everts (Dijkhoek) viel met een vierde plaats net buiten de prijzen. In categorie 8 waren twee vrouwen uit Berkelland vertegenwoordigd. Heintje Langelaar (Onderlingen) wist een mooie derde plaats te behalen net voor Jannetje Roest eveneens van KV Onderlingen uit Haarlo.