Joke Pot, Elly Overberg, Seine Schoenmaker en Hilde Grooters. Foto: PR
Joke Pot, Elly Overberg, Seine Schoenmaker en Hilde Grooters. Foto: PR Foto: PR

Permanent tentoonstelling in publiekswinkel

BORCULO -Sinds vorige week is in de publiekwinkel van het gemeentehuis in Borculo permanent een tentoonstelling van drie Berkellandse kunstenaars te bewonderen. Klaus Isinhofer, voorzitter van de stichting Kijk op Kunst in Borculo, Herbert Wensink voorzitter van kunstkring Bart, beiden verenigd in de Stichting Berkelland Cultuur en kunstenaar Dolf Bierhuizen zijn degenen die dit initiatief aan hebben aangezwengeld. Nu is het dan zover.

In de Publiekswinkel kunnen elke twee maanden opnieuw kunstenaars uit Berkelland hun werk promoten. Het enige criterium is dat de kunstenaar in Berkelland moet wonen; een lidmaatschap van een van de kunstkringen is geen vereiste. Minimaal één van de exposanten is steeds een 3d kunstenaar. Wie wil deelnemen kan zich melden bij berkellandcultuur@gmail.com. Kunstenaars die werk aanleveren dienen een omschrijving van henzelf en van hun werk aan te leveren. Vorige week was een min of meer officiële opening van de eerste tentoonstelling in aanwezigheid van de kunstenaars, familie, wethouder Joke Pot en bij het initiatief betrokken ambtenaren. Er is nu twee maanden tijdens de openingstijden van de publiekswinkel werk te zien van Hilde Grooters die keramiek maakt, Seine Schoenmaker met schilderijen in olie en acryl en werk van beeldend kunstenaar Elly Overberg. Er is een informatiemap aanwezig met informatie over het werk en een biografie van de kunstenaars, het formaat van de werken en de prijs van het tentoongestelde werk. Wethouder Joke Pot toonde zich trots op het in haar woorden "Prachtige werk dat is tentoongesteld". Hilde Grooters had zich aangemeld via de kunstkring BArt uit Eibergen. Dieren zijn een favoriet thema in haar keramisch werk. Maar in eivormige sculpturen heeft ze Berkelland als inspiratiebron gebruikt.
De tentoonstelling, meteen rechts na binnenkomst door de schuifdeur, is een mooie manier de wachttijd in de publiekwinkel op een aangename wijze door te komen. Klaus Isinhofer weet dat de Stichting Berkelland Cultuur tijden vooruit kan met het kunstaanbod in Berkelland. En mocht ooit iedereen aan de beurt zijn geweest dan is weer genoeg nieuwe werk voorhanden van kunstenaars die al aan bod zijn geweest om de tentoonstellingscyclus opnieuw aan te vangen.


Inschrijven voor Berkelland Spreekt mogelijk

BERKELLAND - De gemeente Berkelland vindt de meningen, ideeën en daadkracht van inwoners erg belangrijk. Daarom kunnen inwoners van de gemeente (gratis) lid worden van het online inwonerspanel 'Berkelland Spreekt'. Leden van het panel wordt ongeveer vier keer per jaar gevraagd om input te geven over allerlei onderwerpen die spelen in de gemeente. Daarnaast wordt men wellicht benaderd over onderwerpen die specifiek op een persoon van toepassing zijn.

Panelladen van Berkelland Spreekt hebben direct invloed op de kwaliteit van de leefomgeving, de gemeentelijke dienstverlening, beleid en projecten.

Leden krijgen inzicht in de resultaten van de onderzoeken waar men aan deelneemt en een toelichting van de gemeente op wat zij met alle input doen. Tevens worden onder de leden lunches verloot met de burgemeester en zijn er bijeenkomsten uitsluitend voor panelleden.