Bram Scholte won goud op de tweehonderd meter schoolslag en zilver op de honderd meter schoolslag. Foto:  Annemieke Heinekamp.
Bram Scholte won goud op de tweehonderd meter schoolslag en zilver op de honderd meter schoolslag. Foto: Annemieke Heinekamp. Foto: Annemieke Heinekamp.

Internationaal zwemsucces voor Ruurlose zwemmers

Ruurlo - Bram Scholte uit Ruurlo was vorig weekend uitermate succesvol tijdens internationale zwemwedstrijden in het Duitse Nordhorn. De negenjarige zwemmer van de Lochemse zwemvereniging De Berkelduikers won goud op de tweehonderd meter schoolslag en zilver op de honderd meter schoolslag in zijn leeftijdscategorie.

Door Jan Hendriksen

Bas Wensink (15) uit Ruurlo won brons op de tweehonderd meter rugslag.
Daarnaast won Bas Wensink (2001) uit Ruurlo brons op de tweehonderd meter rugslag en Britt ter Horst (2003) zilver op de vierhonderd meter borstcrawl.
Maar liefst duizend deelnemers van 43 zwemverenigingen uit Polen, Denemarken, Duitsland en Nederland namen in het pinksterweekend deel aan de 41ste editie van het internationale WASPO Pfingstschwimmfest in Nordhorn.
De deelnemers hadden dit jaar in het vijftig meter lange buitenzwembad te kampen met vooral koude regenachtige weersomstandigheden met een flinke tegenwind.

Tussen de buien door scheen gelukkig af en toe de zon. De watertemperatuur was 27 graden, maar boven het water was het af en toe ijzig koud.


http://www.waspo-nordhorn.de