Clown Funny ‘fabriceerde’ voor ieder kind zaterdagmiddag in een mum van tijd een prachtige ballonfiguur. Foto: Jan Hendriksen.
Clown Funny ‘fabriceerde’ voor ieder kind zaterdagmiddag in een mum van tijd een prachtige ballonfiguur. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Koudste Meikermis en Meimarkt ooit?

Ruurlo – Meteorologische cijfers en feiten zijn niet direct paraat. Maar de jaarlijkse Ruurlose Meikermis en Meimarkt -die al meer dan acht decennia lang steevast in het derde weekeinde van mei plaatsvindt- gaat wat temperatuur betreft de geschiedenisboeken in als één van de koudste of wellicht misschien wel de koudste ooit.

Door Jan Hendriksen

Ondanks dat werd de Meikermis, die dit jaar in verband met het Pinksterenweekeinde een dag langer duurde, op gezette tijden goed bezocht door vooral de Ruurlose jeugd. Clown Funny 'fabriceerde' voor ieder kind zaterdagmiddag in een mum van tijd een prachtige ballonfiguur. En de jeugd kon daarnaast vrijkaarten verdienen voor de attracties op de kermis. In aanloop naar de Meimarkt werd 'marktmeester' Willy Meulenveld, die namens Stichting Kermis Ruurlo de contacten onderhoud met diverse marktlieden, geconfronteerd met talloze afzeggingen. Ook zondagmorgen lieten diverse marktkooplieden weten wegens de 'frisse' weersomstandigheden van een bezoek aan Ruurlo af te zien. En daardoor was de Dorpsstraat zondagmiddag maar matig bezet met marktkramen en marktkooplieden. Ondanks dat deden onder meer de bloemist en de aardbeienverkoper toch goede zaken.