Wouter Schouten nam als speler afscheid (l); de Ruurloër volgt de vertrekkende trainer Robert Grauwde op. Foto: PR.
Wouter Schouten nam als speler afscheid (l); de Ruurloër volgt de vertrekkende trainer Robert Grauwde op. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Wouter Schouten neemt als speler

afscheid van vv Ruurlo

Ruurlo – Het is een man met een geel-zwart voetbalhart. Ruurloër Wouter Schouten. Tweede pinksterdag nam Schouten (34) als voetballer èn aanvoerder op sportpark 't Rikkelder in het competitieduel tegen MEC uit Winterswijk afscheid van het eerste elftal van voetbalvereniging Ruurlo. Wouter Schouten is met ingang van het nieuwe seizoen de nieuwe hoofdtrainer van VV Ruurlo. Schouten volgt daarmee Robert Grauwde op die na twee seizoenen tweede pinksterdag afscheid nam van vv Ruurlo zowel als hoofdtrainer als hoofd-jeugdopleidingen.

Door Jan Hendriksen

Wouter Schouten werd door zijn medespelers op de schouders van het veld gedragen. Voorzitter Ben Lodeweges sprak Schouten lovende woorden toe evenals zijn vader Hans. En dat leverde emoties op. Steevast elke wedstrijd stonden vader Hans en moeder Ida langs de zijlijn bij hun zoon. Wouter Schouten speelde als F- pupil in 1987 zijn eerste wedstrijd voor VV Ruurlo op sportpark 't Rikkelder. Als A-junior speelde Wouter Schouten al in de hoofdmacht van vv Ruurlo. In het begin van deze eeuw maakte hij een overstap naar Sportclub Markelo. Ook speelde Schouten voor Koninklijke UD in Deventer en Be Quick Zutphen om vervolgens weer terug te keren bij VV Ruurlo. De Ruurloër is in het bezit van een TC 2 diploma en was in de afgelopen seizoenen trainer van de A1 van vv Ruurlo. Robert Grauwde krijgt dus een speler uit zijn selectie als opvolger. Grauwde vertrekt na twee seizoenen omdat de ambitie van hem en de club niet meer overeenkwamen. Walter Vrijdag uit Groenlo is als tweede trainer volgend seizoen actief voor Ruurlo en is de opvolger van Christian Diepenbroek die naar DEO in Borculo vertrekt. De Technische Commissie (TC) van VV Ruurlo heeft Theo van Londen uit Zelhem vast weten te leggen als Hoofd Jeugd Opleidingen (HJO). Van Londen heeft diverse clubs als hoofdtrainer getraind maar wil zijn kennis en ervaring graag doorgeven aan collega-trainers. "Een perfecte kandidaat om bij Ruurlo de rol van HJO in te vullen. De HJO zal zich richten op alle jeugdteams en zijn trainers", aldus de TC.