Be Well- Get Inspired Festival op Erve Zurel. Foto: Rob Weeber
Be Well- Get Inspired Festival op Erve Zurel. Foto: Rob Weeber Foto: Rob Weeber

Be Well- Get Inspired Festival

BORCULO - Zaterdag 18 juni houdt Erve Zurel in Borculo weer het Be Well- Get Inspired Festival. Het festival dat inmiddels voor de vierde keer wordt gehouden, staat ook nu weer in het teken van een gezonde geest in een gezond lichaam. Het gaat om de verbinding tussen mind, body en spirit, tussen jezelf goed voelen en inspiratie krijgen.

Door Rob Weeber

Eigenaresse Clare Zurel ziet de belangstelling van zowel de standhouders als van de bezoekers ieder jaar toenemen. Voor de komende editie worden er veertig standhouders verwacht, wiens aanbod allemaal gericht is op welzijn en inspiratie. Door ze samen te brengen, biedt het festival de bezoekers de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met een brede diversiteit aan onderwerpen die kunnen bijdragen aan hun eigen welzijn en inspiratie. Ze hoopt dan ook de komende jaren door te groeien naar zo'n zestig standhouders, waarmee de maximale omvang van het festival wordt bereikt. Het moet het grootste buitenfestival in zijn soort van de regio worden. Ook dit jaar is het festival weer met een goed doel verbonden, de Stichting Rajaundha Children School van oprichtster Suus Özata uit Lichtenvoorde. Zij zamelt geld in voor een school in India zodat de kinderen onderwijs kunnen volgen. De opbrengst van de festivaldag gaat naar deze stichting.

Wie de website bekijkt, krijgt een goed overzicht van de diversiteit van het aanbod. Er is een mix van productaanbod, demonstraties en workshops op het gebied van onder meer healing, sport en beweging, kunst en voeding. Daarnaast is er de gehele dag home cooking door chef-kok Ronald Bos en verzorgen de zangeressen Annelies Keen en Henny Brinkman-Meerbeek optredens.
Het Be Well- Get Inspired Festival wordt zaterdag 18 juni gehouden op Erve Zurel, Platvoetsdijk 9-11 te Borculo en duurt van 11.00-17.00 uur. Meer informatie over het festival en het programma is te vinden op www.ervezurel.nl/festival/wie-komen-er/#exposanten. Voor de kinderen is er bovendien een kidscorner.