Het team van Bakkerij Lievestro: v.l.n.r; Lianne Bats, Ria Weernink, Gerben, Mariëlle, Henri en Hermien Lievestro. Foto: PR. .
Het team van Bakkerij Lievestro: v.l.n.r; Lianne Bats, Ria Weernink, Gerben, Mariëlle, Henri en Hermien Lievestro. Foto: PR. . Foto: Jan Hendriksen

Lievestro opent brood- en banketwinkel in Ruurlo

Ruurlo - Familie Lievestro uit Gelselaar opent per 1 juni haar nieuwe brood- en banketwinkel met lunchroom aan het Kerkplein 16 in Ruurlo. Tot 1 mei was Bakkerij Besselink uit Wichmond aan het Kerkplein gevestigd. Lievestro betrekt het brood en banket voor de vestiging in Ruurlo van Bakkerij Nollen uit Hengevelde die diverse brood- en banketwinkels in de regio exploiteert. De nieuwe vestiging van Lievestro in Ruurlo is ook op zondagmorgen geopend.

Door Jan Hendriksen

"De brood- en banketwinkel met lunchroom is perfect gesitueerd aan het Kerkplein en biedt ons diverse mogelijkheden en is een hele mooi aanvulling op onze andere activiteiten. We zijn namelijk al twee jaar actief als bezorgbakker (www.jouwbezorgbakker.nl) in een deel van de Achterhoek en Twente en daarnaast hebben wij een ontbijtservice voor particulieren en bedrijven (www.ontbijtservice.nl)", zo verklaart Henri Lievestro (50). Daarnaast biedt Lievestro 's morgens op diverse campings en vakantieparken rondom Ruurlo broodjes aan.
Lievestro kiest met het betrekken van brood en banket van Nollen duidelijk voor kwaliteit. "Die staat bij Nollen hoog in het vaandel. Er wordt alleen gebruik gemaakt van de beste grondstoffen waarvan Nollen's vakbekwame bakkers op ambachtelijke wijze de (h)eerlijke bakkersproducten maken."
Het beheer van banket gaat men vanuit 'eigen huis' uitvoeren. Daarvoor gaat Mariëlle Lievestro (20) een opleiding bij Bakkerij Nollen volgen. Voor de inkoop van het brood en banket is Lievestro zelf verantwoordelijk. Daarnaast komt ook zijn zoon Gerben Lievestro (23) binnen het bedrijf werken. Als parttime medewerksters zijn Ria Weernink en Lianne Bats uit Ruurlo aangetrokken. Ria Weernink (46) is geen onbekende voor talloze Ruurloërs. Ze was in het verleden vele jaren werkzaam bij Bakkerij Van Aken en in de afgelopen vijftien jaar bij Bakkerij Besselink. Lianne Bats (27) zal grotendeels de lunchroom gaan bedienen. Henri Lievestro: "We gaan een ruim assortiment aan luxe en verse broodjes presenteren. Ook introduceren we een ijskaart. Het ijs betrekken we van IJsboerderij Dommerholt uit Borculo."

Openingstijden
Brood- en banket Lievestro is zeven dagen in de week geopend. De winkel is namelijk ook op zondag van 7.30 tot 11.00 uur geopend. "Omdat ik op zondag vanuit Ruurlo ook brood bezorg bij campings en vakantieparken zijn we toch in de winkel", zo verklaart Lievestro de openstelling op zondagmorgen. Van maandag tot en met vrijdag is de winkel van 8.00 tot 17.30 uur geopend en op zaterdag van 7.30 tot 16.00 uur.

Voor meer informatie: www.jouwbezorgbakker.nl. Op deze website staat een deel van het assortiment op. De website voor de winkel is in aanbouw.