Als eerste werkzaamheden werden er op het festivalterrein van Reurpop een groot aantal rijplaten gelegd. Foto: Jan Hendriksen.
Als eerste werkzaamheden werden er op het festivalterrein van Reurpop een groot aantal rijplaten gelegd. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

'Reurpop legioen' klaar voor festival

Ruurlo - De vrijwilligers van het 'Reurpop legioen' zijn er klaar voor. In de afgelopen twee dagen is er met zo'n tachtig vrijwilligers met man en macht aan de opbouw van het festivalterrein aan de Wiersseweg gewerkt. Honderden meters aan rijplaten zijn gelegd. Meer dan tweeduizend vierkante meter aan houten vloerplaten zijn uitgelegd. En de contouren van de diverse tenten zijn inmiddels ook zichtbaar. Ook in de 'knutselloods' aan de Brouwershoekweg is druk gewerkt door een grote groep vrijwilligers aan diverse sfeervolle objecten. In de komende twee dagen wordt het terrein dan ook verder 'afgewerkt'. Alles is dan in gereedheid om vrijdagavond om acht uur de eerste duizenden festivalgangers te verwelkomen.

Door Jan Hendriksen

Reurpop beleeft van vrijdag 3 tot en met zondag 5 juni inmiddels alweer zijn negende editie. Van origine een muziekfestival dat inmiddels is uitgegroeid tot een muziek-, theater- en spektakelfestival die als een van de meest sfeervolle in Oost-Nederland wordt omschreven. Vorig jaar werd het immers uitgeroepen tot het beste muziekevenement van Gelderland. Reurpop kan dan ook op een steeds grotere 'fanschare' rekenen. Want inmiddels zijn de weekeinde kaarten voor het festival uitverkocht. "Maar wees gerust. Er zijn nog voldoende dagkaarten voor elke dag beschikbaar. Maximaal laten we 4500 bezoekers per dag toe op het festivalterrein. We mogen meer mensen toelaten. Maar dan wordt het terrein naar onze mening te vol", zo zegt voorzitter Martijn Klein Brinke (35) van de Stichting Vrienden van Reurle die voor de organisatie van het festival tekent. Klein Brinke is trots op de 350 vrijwilligers die in aanloop en tijdens het festival de handen uit de mouwen steken. Klein Brinke: "Het enthousiasme dat al die mensen uitstralen is uniek. Dat geeft ons als stichtingsbestuur zoveel energie en kracht dat we er weer volop tegenaan gaan. Het is hard werken. Maar dat doen we met veel liefde." Een verandering die Reurpop dit jaar heeft doorgevoerd is de vrijdagavond. Als sinds het ontstaan van Reurpop is de vrijdag een speciale avond. Heel Ruurlo, althans degenen die een vrijkaartje hadden kunnen bemachtigen, luiden op deze avond het terrein in voor degenen die pas zaterdag of zondag voor het eerst voet op de festivalweide zette. Martijn Klein Brinke: "Hoewel Reurpop qua omvang niet groter wordt, zijn er ook vanuit de rest van de Achterhoek steeds meer geïnteresseerden die deze avond mee willen pakken. Door de vrijdag open te stellen voor iedereen is Reurpop nog laagdrempeliger. Een kernwaarde die we van meet af aan hoog in het vaandel hebben staan." De line-up van het festival is weer breed van opzet. Tientallen bands, DJ's en regionaal talent staat op het podium. Vrijdagavond direct al twee aansprekende bands in de nieuwe 'Zandkoele'. Dit semi-open podium zal dan gedomineerd worden door coverbands van hoog niveau. The Boos Brothers bijten het spits af. Deze band imiteert Bruce Springsteen & The E-Street Band op bijzondere wijze. Na 'The Boss' is het tijd voor The Great Quceen Rats. Deze Italiaanse band brengt een ode aan de legendarische Engelse rockband Queen. Voor de totale line-up van het festival: zie de website www.reurpop.nl.