Door ProWonen werd een groot nieuw bord geplaatst bij de nieuwe ingang van De Dobbelsteen van 't Kulturhus. Foto: PR
Door ProWonen werd een groot nieuw bord geplaatst bij de nieuwe ingang van De Dobbelsteen van 't Kulturhus. Foto: PR Foto: Jan Hendriksen

Speel-o-theek De Dobbelsteen geopend op nieuwe locatie in 't Kulturhus

Ruurlo – Zaterdag 28 mei vond de feestelijke opening plaats van de nieuwe ruimte van de speel-o-theek De Dobbelsteen in 't Kulturhus. Sinds de opening van 't Kulturhus in 2006 was De Dobbelsteen gehuisvest in de hal van 't Kulturhus. Huisartsenpraktijk De Linde, die naast de speel-o-theek is gevestigd, heeft behoefte aan meer vierkante meters en wilde daarom de ruimte van de speel-o-theek bij de huisartsenpraktijk trekken. Dit betekende wel dat er voor De Dobbelsteen een nieuw onderkomen moest worden gezocht.

Verhuurder woningcorporatie ProWonen had in 't Kulturhus alternatieve ruimte beschikbaar, die voorheen door Kinderopvang Avonturijn in gebruik was. Voordat De Dobbelsteen daadwerkelijk kon verhuizen moest er nog een aantal werkzaamheden worden uitgevoerd die ProWonen voor haar rekening nam. De ruimte werd opnieuw geschilderd en voor de speel-o-theek werd een eigen ingang gecreëerd zodat De Dobbelsteen nu bereikbaar is via de linkerzijde van 't Kulturhus, naast De Lichtenvoorde. Ook werd er door ProWonen een groot bord geplaatst zodat duidelijk is waar iedereen voortaan de speel-o-theek kan vinden.

Verouderd
De vrijwilligers van De Dobbelsteen hebben ook hun handen flink uit de mouwen gestoken. Het speelgoedassortiment werd voorafgaand aan de verhuizing grondig geïnspecteerd en alles wat verouderd was, niet meer werd geleend of anderszins niet door de keuring kwam werd uit de uitleen genomen en daarvoor in de plaats werden nieuwe aanwinsten aan het assortiment toegevoegd. Tegelijkertijd werd nagedacht over een meer praktische indeling, zodat de nieuwe ruimte optimaal kon worden benut. En zo werd de speel-o-theek klaargemaakt voor de feestelijke opening.
Naast bestaande leden en gezinnen die gebruik wilden maken van de speciale abonnementsaanbieding, kwamen ook oud-vrijwilligers een kijkje nemen en werden herinneringen opgehaald aan de tijd dat de speel-o-theek nog in de Kapel aan de Barchemseweg gevestigd was, want daar is het twintig jaar geleden allemaal begonnen met De Dobbelsteen. Na al die jaren draait de speel-o-theek nog steeds op volle kracht en wordt nu begonnen aan een nieuw hoofdstuk. Vanaf deze week is de speel-o-theek weer geopend. www.sotdedobbelsteen.nl.