Geert Cornelissen (l) ontvangt van Koos Luurs van de Zonnebloem Ruurlo het eerste lot. Foto: PR.
Geert Cornelissen (l) ontvangt van Koos Luurs van de Zonnebloem Ruurlo het eerste lot. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Eerste Zonnebloem lot voor

Geert Cornelissen van Decorsign

Ruurlo - Door het kopen van het eerste lot heeft Geert Cornelissen, directeur/eigenaar van Decorsign ICT & Internet, het startsein gegeven voor de verkoop van de Zonnebloemloten in Ruurlo.

Door Jan Hendriksen

Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Al bijna veertig jaar zet de vereniging de Zonnebloem Ruurlo zich in voor mensen met een lichamelijke beperking mooie momenten te bezorgen. Een lichamelijke beperking hoeft geen belemmering te zijn en de Zonnebloem wil dat iedereen zoveel mogelijk van het leven kan genieten, of het nu iemand van achttien jaar is of een hulpbehoevende oudere. De opbrengst van deze loterij komt in zijn geheel ten goede aan het werk van de Zonnebloem. De loten verkopers kan men de komende tijd tegenkomen voor het verkopen van loten. Huis aan huis, in de buurt van de supermarkt en tijdens de braderie op woensdag 17 augustus in Ruurlo. Begin juni krijgt de Zonnebloem Ruurlo ook support van Decorsign ICT bij de opzet van sociale media, zoals Facebook en kan men ook het actuele nieuws van de lotenverkoop volgen. Dus wil men iets goeds doen voor een ander en gelijk kans maken op een mooie prijs? Speelt dan mee met de Zonnebloemloterij. Dat kan al vanaf twee euro en maakt men kans op diverse geldprijzen en een hoofdprijs van 15.000 euro. 'Er kan zoveel meer', is de kreet met een beetje steun door het kopen van een lot.

Vrijwilligers
Zonnebloemafdeling Ruurlo bestaat dit jaar veertig jaar en bestaat uit een groep van ruim veertig enthousiaste vrijwilligers. Men bezoekt ongeveer veertig gasten met een lichamelijke beperking en organiseren vele kleinschalige activiteiten waaraan ook nog eens extra ruim vijftig activiteitengasten deelnemen. Tevens worden zij ondersteund door nog eens vijftig vrijwilligers die ieder jaar de deuren langs gaan voor de Zonnebloemloterij. "We zetten alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking fijne momenten te bezorgen zodat ook zij kunnen deelnemen aan het maatschappelijk leven. Onderlinge communicatie speelt daarin een belangrijke rol. Daarom denken we altijd in oplossingen. Er kan zoveel meer dan je denkt. Zo organiseren wij vele kleinschalige activiteiten, dat zijn activiteiten waaraan maximaal acht personen deelnemen", aldus voorzitter Koos Luurs.