MD1 kampioen. Foto: PR
MD1 kampioen. Foto: PR Foto: Verona Westera

Roos Dekkers tweede bij selectiewedstrijd

GEESTEREN - Afgelopen zaterdag tijdens de selectiewedstrijd in Laren heeft Roos Dekkers met haar pony What Else een mooie foutloze eerste manche gesprongen in de klasse L en bleef ze in de barrage ook foutloos met een snelle tijd. Er was maar één combinatie iets sneller. Dit leverde haar een tweede rijs op.

Het was de tweede selectiewedstrijd voor de Gelderse kampioenschappen, dus Roos staat er goed voor. Omdat ze tweede was mocht ze in Laren strijden voor de hindernis, helaas tikte ze er in dit parcours een balk af. Deze combinatie komt uit voor de Hamelandse ponyclub uit Geesteren.


MD1 kampioen

LOCHEM-RUURLO - De meiden van Lochem MD1 hebben zaterdag het kampioenschap in de eerste klasse behaald. De met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Westerduiven was voldoende om de marge op de nummers twee en drie op te laten lopen tot 9 punten (Lochem MD1 23 punten, Almelo MD1 en Zwolle MD3 14 punten). Tot nu toe werden 7 van de 9 wedstrijden gewonnen en werd er twee keer gelijk gespeeld.

Lies Assink, Maaike Wopereis en Fleur de Vries uit Ruurlo hebben samen met hun teamgenoten Isis Jonkman, Willemijn Bouman, Isabel van den Heuvel, Josefien Jedema, Danique Zwierenberg, Sophie de Lint, Jikke Fox, Sanne Dijkstra en Malaak Molato een geweldig seizoen doorgemaakt. Het team is het seizoen begonnen in de tweede klasse en werd daar gelijk herfstkampioen waardoor promotie naar de 1e klasse een feit was. In de winter, bij het zaalhockey, werden de meiden tweede achter Zutphen MD1 uit de Topklasse, wederom een mooie prestatie. En dat seizoen zullen ze komende zaterdag dus afsluiten met het kampioenschap in de eerste klasse. De meiden zullen er zaterdag nog één keer tegen aan moeten om hun status van ongeslagen kampioen waar te maken.

Lochem MD1 werd dit seizoen begeleid door trainers Annemiek van Drunen en Frank Wensink, teammanager Carina van Zwol en coaches Bert Zwierenberg en Leo de Vries.


Gebroeders Meulenveld winnen vlucht Roderlo

Ruurlo - Er was zaterdag 28 mei een dubbele vlucht voor de leden van Postduivenvereniging Roderlo. Voor de Eendaagse fond vond de vlucht vanuit Nanteuil le Haudouin plaats en de laatste Vitesse vlucht ging vanuit Asse-Zelik van start. Beide vluchten werden gewonnen door de gebroeders Willy en André Meulenveld.

De duiven van de Eendaagse fond vlucht vanuit Nanteuil le Haudouin werden om 10.30 uur gelost met een noordoosten wind. De afstand bedroeg 419 kilometer. De eerste duif werd om 16.47 uur geklokt door de gebroeders Meulenveld. De uitslag: Gebr. Meulenveld 1-9-12; J.H.J. Meulenveld 2-5-8; J. Ras 3-6-11; H. Berentsen 4-7-10. De Vitesse vlucht vanuit Asse-Zelik werden om 10.30 uur gelost. De duiven hadden ook hier een noordoosten wind en de afstand was 202 kilometer. De eerste duif werd ook door de gebroeders Meulenveld om 13.03 uur geklokt. De uitslag: Gebr. Meulenveld 1-2-7-13; J. Ras 3-4-5-6-8-9-19-22; H.J. Heinneman 10-11-15-16-18-20-25; Team. Wopereis/Kuenen 12-14-23; H. Berentsen 17; J.H.J. Meulenveld 24. Van de Vitesse vlucht kon men tevens de kampioenen bekend maken. Onaangewezen: 1. J. Ras; 2. Gebr. Meulenveld; 3. H.J. Heinnenman; 4. J.H.J Meulenveld; 5. H. Berentsen; 6. Team Wopereis/Kuenen; 7. H. Dijkman; 8. Gebr. Ter Maat; 9. H.A.M. Brundel. Aangewezen: 1. J. Ras; 2. Gebr. Meulenveld; 3. H.J. Heinneman; 4. J.H.J. Meulenveld; 5. H. Berentsen; 6. Team Wopereis/Kuenen; 7. Gebr. Ter Maat; 8. H. Dijkman. Duifkampioen werd de Gebr. Meulenveld met de duif 2014 – 1704243.


F6 vv DEO kampioen

BORCULO - In Mariënvelde werd de F6 van vv DEO op 21 mei tot kampioen gekroond. In de laatste wedstrijd was Mariënveld F2 geen partij voor de pupillen uit de Dijkhoek. De einduitslag was 0-7 in het voordeel van vv DEO.

F6 kamipioen. foto: PR