Ook de slagwerkgroep van Sophia's Lust verleent medewerking aan het concert. Foto: PR
Ook de slagwerkgroep van Sophia's Lust verleent medewerking aan het concert. Foto: PR Foto: Jan Hendriksen

Midzomeravondconcert
Sophia's Lust op Kerkplein

Ruurlo - Muziekvereniging Sophia's Lust houdt zaterdagavond 18 juni voor de eerste keer samen met haar sponsor Sven voor Ogen een concert op het Kerkplein dat de naam Midzomer Sven Concert heeft meegekregen.

Vanaf 20.00 uur zullen het jeugdorkest, de slagwerkgroep en het harmonieorkest van Sophia's Lust een licht concert verzorgen waarbij nummers worden gespeeld zoals werken van Santana, Mr. Blue Sky van ELO, Imagine van John Lennon, Coldplay, Born to be Wild en diverse andere stukken. Op 11 november 2016 is het precies 155 jaar geleden dat Sophia's Lust is opgericht. Een dag later brengt de vereniging een enorm spektakel concert in de sporthal 't Rikkenhage in Ruurlo. Dit concert, Sophia's Lust a GoGo, staat helemaal in het teken van de Top2000 zoals deze al vele jaren op Radio2 wordt uitgezonden tussen kerst en oud en nieuw.

De vereniging is nog op zoek naar oud-leden die zin hebben om een aantal nummers van dit concert mee te spelen. Zie de website van de vereniging voor meer informatie. Het Midzomer Sven Concert is een soort opwarmertje voor het grote concert in november. In het verleden verzorgde de Ruurlose muziekvereniging ieder jaar een voorjaarsconcert en een on-tour concert ergens in een wijk in Ruurlo.
Het nieuwe Midzomer Sven Concert komt op de agenda in de plaats van deze twee concerten. Wellicht ontstaat hier een nieuwe traditie. Op het Kerkplein wordt gezorgd voor de inwendige mens door de lokale horeca. De toegang is gratis. Rond 22.00 uur is het concert afgelopen. Daarna kan er nog gezellig een uurtje worden nagepraat. Voor meer informatie: www.sophiaslust.nl.