Diverse bewoners van De Bundeling en De Garven en gasten van de Zonnebloem namen deel in de rolstoel. Foto: Jan Hendriksen
Diverse bewoners van De Bundeling en De Garven en gasten van de Zonnebloem namen deel in de rolstoel. Foto: Jan Hendriksen Foto: Jan Hendriksen

Ruurlose avondwandelvierdaagse

goed voor 595 deelnemers

Ruurlo - De sfeer was perfect, de weersomstandigheden uitstekend en de deelname groot. Vorige week vond voor de 42ste keer in Ruurlo de avondwandelvierdaagse plaats. Traditioneel vanaf Woonzorgcentrum Sensire De Bundeling georganiseerd door jongerenvereniging Jong Gelre Ruurlo. Het gros van de deelnemers (479) bestond uit leerlingen van de vier Ruurlose basisscholen (Kerst Zwart, Wonderwijs, Willibrord en De Driesprong) en uit jeugdleden van de Stichting Jong & Actief uit Veldhoek.

Door Jan Hendriksen

Individueel namen 116 wandelaars deel: 63 van hen nam aan de vijf kilometer deel, 28 aan de tien kilometer en 25 wandelaars liepen vier dagen de vijftien kilometer. Deze laatste groep was beduidend groter dan voorgaande jaren. In totaal goed voor 595 wandelaars. Voor diverse Ruurlose wandelaars aan de langste afstand over vijftien kilometer, waaronder Leonie en Greo Ernst en Marcel en Connie Bos, was de vierdaagse een uitstekende training voor de komende Barchemse en Nijmeegse vierdaagse waaraan het viertal deelneemt. Andere groepen die aan de vierdaagse deelnamen waren onder meer Scouting Ruurlo, De Elfenbank, Curves Ruurlo en vrijwilligers van De Bundeling en De Zonnebloem Ruurlo die bewoners van De Bundeling, De Garven en gasten van de Zonnebloem in rolstoelen voortduwden. De routes gingen maandag op de openingsavond richting buurtschap De Bruil, dinsdagavond richting Borculo, woensdagavond richting De Wiersse en de Barchemse buurtschap Vrochterhoek, donderdagavond richting Vorden en op de slotavond richting De Bruil en 't Veller.

De oudste deelneemster was dit jaar de Ruurlose 73-jarige Jo Dolphijn. Zij werd vrijdag na afloop van de feestelijke intocht vanaf de Kerst Zwartschool onder muzikale leiding van muziekkapel De Schaddenstekkers door wethoudster Patricia Hoytink bij De Bundeling in het zonnetje gezet. Helaas bleek na de huldiging van de jongste deelnemer dat het niet om de jongste deelneemster ging. "Wij hadden echter geen papieren meer om dit te controleren en konden ook niet meer achterhalen wie de jongste dan wel was aangezien de medailles reeds waren uitgegeven. Onze excuses daarvoor", zo verklaarde bestuurslid Bianca Pasman van Jong Gelre Ruurlo na afloop van de vierdaagse.