Festivalterrein by night . Foto: Bastiaan Hopster-ikkijkevenrond.nl
Festivalterrein by night . Foto: Bastiaan Hopster-ikkijkevenrond.nl Foto: Bastiaan Hopster-ikkijkevenrond.nl

Samenloop voor Hoop enorm succes

BERKELLAND - Afgelopen zaterdag en zondag werd de Samenloop voor Hoop gehouden op het terrein van FC Eibergen. Het weer werkte ondanks de voorspellingen 'hoopvol' mee en de temperatuur was ideaal voor de lopers.

Door Rob Weeber

Het veld was omgetoverd in een heus festivalterrein met muziek en kraampjes van de deelnemende teams. De meeste teams hadden bovendien toepasselijke namen verzonnen als 'walk 4 live' en 'hoopvol loopvolk'.

Om 14.00 volgde de speciale openingsronde. Onder aanvoering van burgemeester Joost van Oostrum liep de 'survivers of cancer' groep hun rondje. Deze groep bestond volledig uit mensen die met de ziekte kanker geconfronteerd zijn. Daarna was het de beurt aan de 46 teams die zich hadden ingeschreven, bij elkaar zo'n 900 deelnemers, die de volgende 24 uur afwisselend het looppad zouden bezetten.

Om 22.30 uur werd de samenloop even stilgelegd voor de lichtceremonie, een emotioneel indrukwekkende ceremonie waarbij meer dan 3000 duizend lichtzakken met kaarsje rondom het looppad werden geplaatst.

Vierentwintig uur later, zondag 14.00 uur, viel het eindschot. Daarna maakte de vermoeide, maar zeer tevreden voorzitter van KWF Berkelland Arthur Heister het totaal bijeengelopen bedrag bekend: € 61.634,00.


Meer over SamenLoop voor Hoop op pagina 3 en op pagina 23

Festivalterrein by night . Foto: Bastiaan Hopster-ikkijkevenrond.nl