Het jubilerende gemengd koor onder leiding van dirigent Frans Oesterholt. Foto: Willem Dane.
Het jubilerende gemengd koor onder leiding van dirigent Frans Oesterholt. Foto: Willem Dane. Foto: Willem Dane.

Jubilerend Gemengd Koor 'hart van de geloofsgemeenschap'

Ruurlo - Het was niet moeilijk om in 1966 een gemengd katholiek kerkkoor in Ruurlo op te richten. Het Vaticaans Concilie had voor vernieuwingen in de katholieke kerk gezorgd: ook vrouwen mochten nu zingen in koren en mochten actief meedoen aan een viering. Het werd nu ook mogelijk om mooie vierstemmige missen uit te voeren. Vijftig jaar later is het een stuk moeilijker om een goed kerkkoor in stand te houden.

Door Jan Hendriksen

Het Rooms Katholiek Gemengd Koor van de geloofgemeenschap Sint Willibrordus vierde zondag 19 juni in een zeer volle Sint Willibrorduskerk tijdens een feestelijke dienst haar vijftigjarig jubileum. In deze speciale jubileumviering onder leiding van voorganger pastoor Harry Scheve vierde het koor onder leiding van dirigent Frans Oesterholt en organist Wil Kok het gouden jubileum met onder meer het nieuwe ingestudeerde werk van MISSA C van Bartelomeo Cordans (1700-1757). Tijdens de jubileumviering droegen de mannen nieuwe stropdassen en de vrouwen nieuwe sjaals. "Geloofgemeenschap Sint Willibrordus mag trots zijn dat ze een dertig leden tellend koor hebben dat drie keer per maand de viering verzorgt en daarnaast ook nog speciale vieringen en uitvaarten voor haar rekening neemt. Men is nog steeds enthousiast over de dirigent en die organist, die beiden al vele jaren dit koor leiden en begeleiden. 'U bent het hart van de Geloofsgemeenschap', zo verklaarde voorzitter Ineke Peterse die zondag namens de locatieraad van de H. Willibrordus de felicitaties aan het koor overbracht. Met deze prestatie bood Peterse namens de geloofsgemeenschap het koor een waardecheque aan.
Ook als lid van het Parochiebestuur HH. Twaalf Apostelen bracht Peterse de felicitaties over aan het koor. "Door uw inzet en enthousiasme houdt u uw kerkgemeenschap levendig. Wij wensen dat het koor nog vele jaren de liefde voor de kerk en haar muziek mag behouden." Namens het parochiebestuur bood Peterse ieder koorlid als blijk van dank een rode roos aan. Aansluitend vond er een geanimeerde receptie in de kerk plaats.