Een spelmoment uit het duel tussen VV Ruurlo en De Graafschap van vorig jaar. Foto: Jan Hendriksen
Een spelmoment uit het duel tussen VV Ruurlo en De Graafschap van vorig jaar. Foto: Jan Hendriksen Foto: Jan Hendriksen

Ruurlo ontvangt De Graafschap

Ruurlo - Voetbalvereniging Ruurlo verzorgt donderdagavond 7 juli in samenwerking met Autobedrijven Ruesink BV de oefenwedstrijd VV Ruurlo – De Graafschap. De wedstrijd vindt plaats op sportpark 't Rikkelder in Ruurlo en begint om 19.00 uur.

De Graafschap speelt donderdagavond haar tweede wedstrijd in de oefencampagne ter voorbereiding op het seizoen 2016 – 2017 waarin het hoogstwaarschijnlijk in de Jupiler League zal uitkomen. Het zijn rumoerige weken geweest voor de Doetinchemse club. Na weken van onzekerheid kwam het bericht dat De Graafschap toch in de Jupiler League zal moeten uitkomen. Al is ook dat nog niet zeker omdat er dinsdag 5 juli nog een kort geding heeft plaatsgevonden waarin De Graafschap de degradatie aanvecht. De uitspraak van het kort geding was bij het ter perse gaan van deze krant nog niet bekend.

De 'geelzwarten' van vv Ruurlo speelden het afgelopen seizoen in de vierde klasse C van het district Oost van de KNVB. Het seizoen verliep onder leiding van trainer Robert Grauwde enigszins wisselvallig en dat eindige uiteindelijk met een plek in de middenmoot. Dit seizoen staat de selectie van vv Ruurlo onder leiding van de Ruurlose trainer Wouter Schouten die vorig seizoen nog tot het selectieteam van vv Ruurlo behoorde.
Vv Ruurlo en De Graafschap hebben een bijzondere band met elkaar. Naast het feit dat De Graafschap en vv Ruurlo partners zijn in het kader van het RSVJ-convenant (Regionaal Samenwerkingsverband Voetbal Jeugdopleidingen) hebben beiden dezelfde (hoofd)sponsor: te weten Autobedrijven Ruesink met onder meer een vestiging in Ruurlo. Ruesink maakt het mogelijk dat de (oefen)wedstrijd tussen Ruurlo en De Graafschap aan het begin van het nieuwe seizoen inmiddels een traditie is geworden. Vv Ruurlo is dan ook bijzonder verheugd De Graafschap op haar vernieuwde sportcomplex te mogen ontvangen. Momenteel wordt er nog druk gewerkt aan de renovatie van het clubgebouw. Vv Ruurlo hoopt op een mooie voetbalavond en na de wedstrijd op een gezellige naborrel.

Voorverkoop toegangskaarten
Toegangskaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij: café-restaurant De Tapperij, Julianaplein 4 in Ruurlo. Toegangsprijzen: tot en met twaalf jaar: gratis. Van dertien tot zeventien jaar vier euro (inclusief een consumptiemunt). Vanaf achttien jaar zeven euro, inclusief een consumptiemunt. Leden en donateurs van vv Ruurlo hebben vrij toegang.

Nostalgische bar vv Ruurlo op tiende editie Reurpop

Ruurlo – Muziek-, spektakel- en theaterfestival Reurpop heeft de welbekende bar van vv Ruurlo weten te adopteren. In de vernieuwde voetbalkantine bleek geen plaats meer voor dit oeroude cafémeubel. In plaats van er brandhout van te maken voor komende winter, heeft Reurpop besloten de bar te gaan gebruiken voor de toekomstige editie van het Ruurlose festival.

Reurpop vrijwilligers hebben de bar onlangs vakkundig uit de voetbalkantine verwijderd. Door er een nieuwe bestemming aan te geven, blijft dit voetbalrelikwie bewaard voor de Ruurlose gemeenschap en kan men 9, 10 en 11 juni 2017 op Reurpop weer warme herinneringen ophalen aan deze vertrouwde bar. Waar hij komt te staan en hoe het festivalterrein er volgend jaar komt uit te zien, dat blijft echter nog even geheim.

Reurpopvrijwilligers hebben de bar vakkundig uit de kantine verwijderd. Foto: PR
Een spelmoment uit het duel tussen VV Ruurlo en De Graafschap van vorig jaar. Foto: Jan Hendriksen