De slagwerkgroep onder leiding van instructeur Jan Kreunen. Foto: Jan Hendriksen
De slagwerkgroep onder leiding van instructeur Jan Kreunen. Foto: Jan Hendriksen Foto: Jan Hendriksen

Traditie mooi weer tijdens Heikamp
concerten Sophia's Lust doorbroken

Ruurlo - Het is inmiddels al een jarenlange traditie in Ruurlo. Het Heikampconcert verzorgd door Koninklijke Muziekvereniging Sophia's Lust Ruurlo. Het begon op zondag 3 juli veelbelovend: blauwe lucht en een zonnetje. Helaas gooide de regen na de pauze roet in het eten en moest het concert voortijdig afgebroken worden.

Het harmonieorkest onder leiding van. Mark ten Breul verzorgde de aftrap met 'Like a child', 'Powerplay' en 'Castles in Spain'. Daarna nam de slagwerkgroep onder leiding van instructeur Jan Kreunen het stokje over met 'Short Shuffle' en 'Solistic Blocks'. Het leerlingenorkest liet goed van zich horen met een drietal nummers: 'Two ways', 'Let's celebrate' en 'Cha cha in the street'.

Voor de pauze werden de geslaagden in het zonnetje gezet. Er zijn dit jaar maar liefst twaalf leerlingen geslaagd voor hun muziekexamen; A-diploma: Bram Scholte, Floris Oomen, Ilse van Dijk, Maartje van Gijssel, Vera Oomen, Nout Lindenschot en Teun Lievestro. B-diploma: Isa Tiessink, Femke Hogevonder en Teije van Tuil. C-diploma: Pascal Vischer. Dit jaar is er zelfs een kandidaat voor het D-examen: Sofie Kornelis. Zij heeft het theoretisch examen inmiddels op zak en zal donderdagavond 7 juli haar praktijkexamen afleggen.

Afgebroken
Helaas gooide de regen na de pauze roet in het eten zodat het Heikampconcert voortijdig afgebroken moest worden. Op zaterdag 12 november houdt Sophia's Lust haar lustrumconcert om het 155-jarig bestaan van de vereniging te vieren. Dit concert wordt gehouden in sporthal 't Rikkenhage. Er zijn die dag diverse gastmuzikanten en gastoptredens gepland, met als thema Top 2000.