De leerlingen beleefden zelf ook veel plezier aan de musical. Foto: PR
De leerlingen beleefden zelf ook veel plezier aan de musical. Foto: PR Foto: Jan Hendriksen

Musical Alles Overboord van Willibrordus succes

Ruurlo – De leerlingen van groep acht van de Daltonschool Willibrordus onder leiding van meester Hans Faas verzorgden vrijdagavond 1 juli een mooi optreden van de musical 'Alles Overboord' in theater 't Spieker in Eibergen. De musical maakte deel uit van een meerjarig cultuurproject van de school, mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsors, waarin kinderen kennis kunnen maken met allerlei facetten van cultuur. Een optreden in een theater hoort daar bij.

De theaterzaal van 't Spieker zat vol met familie en vrienden van de leerlingen. Ook alle leerkrachten waren aanwezig om te kijken naar de prestaties van de kinderen die zij al vele jaren kennen.

Het verhaal van 'Alles Overboord' ging over het cruiseschip De Wereldreis dat op het punt stond om te vertrekken. De passagiers waren door het winnen van een prijs aan boord terechtgekomen. Maar helaas moesten ze aan het werk gezet worden. Er ontstond een chaos, maar uiteindelijk kwam na een goede samenwerking alles weer goed. Dat was vooral te zien in het liedje 'Roeien met de riemen'.

Het was een leuke musical met veel woordgrapjes, onder andere over persvrijheid en veel spreekwoorden en gezegdes kwamen aanbod. Er werd door iedereen uitstekend geacteerd en gezongen. Het mooie slotlied werd natuurlijk nog een paar keer herhaald na een staande ovatie.

Na afloop werden diverse mensen en de ouders bedankt voor hun medewerking aan de musical. En natuurlijk werd meester Hans Faas door zijn leerlingen bedankt. De kinderen hebben, sinds de Cito-toets afgelopen is, bijna elke dag geoefend en gezongen en dat was op het podium goed te zien. Er werd een fantastische prestatie geleverd. Het was een mooie afsluiting van een mooi schooljaar.