Kitten gevonden. Foto: PR
Kitten gevonden. Foto: PR Foto: PR

WonderWijs haal oud papier op in Ruurlo

Ruurlo - Zaterdag 9 juli is de tweede zaterdag van de maand. Die dag wordt vanaf 9.00 uur in Ruurlo weer huis-aan-huis oud papier ingezameld door CBS WonderWijs.

Het papier graag in dozen of gebundeld aan de weg klaarzetten. Liever geen plastic of lege zuivelpakken bij het oud papier voegen. Ook kan papier worden gebracht in de containers die opgesteld staan aan de Spoorstraat, op het industrieterrein direct naast de spoorlijn. Het kan zijn dat de ophalers op een ander moment langskomen dan men gewend is in verband met wijzigingen in de organisatie en in de routes.


Repair Café in teken van tuingereedschap

BERKELLAND - Nu weer volop in de tuin wordt gesnoeid, wordt het tuingereedschap steeds minder scherp .Daarom worden op woensdag 13 juli weer (elektrische) heggenscharen, snoeischaren, kantenknippers geslepen en ook beitels, huishoudscharen, keukenmessen in het Repair Café.

Voor het slijpwerk wordt afhankelijk per type een klein vast bedrag berekend. Uiteraard worden er dan ook weer allerhande huis,- tuin, en keuken apparaten gerepareerd, kleding versteld, horlogebatterijen vervangen en defecte Senseo apparaten hersteld.

Repair Café Berkelland is een vrijwilligersorganisatie die belangeloos en zonder winstoogmerk spullen repareert voor alle inwoners van Berkelland en is met name bedoeld voor hen die het repareren niet (meer) kunnen. De reparaties en het verstelwerk zijn gratis. De eventueel gebruikte onderdelen worden tegen kostprijs doorberekend. Een vrijwillige bijdrage is gebruikelijk. Hiervan wordt onder meer de noodzakelijke reparatiematerialen en gereedschappen aangeschaft. De bezoekers kunnen meekijken met de reparatie of tegen een kleine prijs een kop koffie gebruiken in het naastgelegen eetcafé De Hoeksteen. Hiervoor krijgt men een kortingsbon bij de receptie van Repair Café Berkelland.

Plaats en tijd van handeling: woensdag 13 juli, verder elke 2e woensdag van de maand van 13.00 tot 17.00 én van 18.30 tot 21.00 uur in De Schuur, eetcafé De Hoeksteen, Steenstraat 3 in Borculo.


repaircafeberkelland@kpnmail.nl of 06-57 977 625


Kerk open in Geesteren

GEESTEREN - Ook dit jaar is de hervormde kerk te Geesteren weer open voor publiek. Elke woensdag vanaf 13 juli tot en met 31 augustus van 10.30 tot 16.00 uur.

Wanneer er een fietsvierdaagse of wandel- of fietstocht door Geesteren georganiseerd is, is de kerk ook geopend. Bij een regendag is de kerk gesloten. Dit jaar is er een foto expositie beschikbaar gesteld door Alie Zieverink en Daan Bonhof. Er staat ook weer een boekentafel met boeken en tijdschriften. De opbrengst van de verkoop komt geheel ten goede aan de kerk.


Katten gevonden

BORCULO/RUURLO - In Ruurlo, aan de Wiersseweg is een cypers/grijs gestreept poesje gevonden, ze is nog een kitten en heeft iets wit onder haar bekje.

In Borculo is een cypers/rood gestreepte kater gevonden aan de Ruurloseweg, hij is nog een puber en ongecastreerd. Voor informatie kan men contact opnemen met Stichting Amivedi, meldpunt Aalten/Achterhoek, Sylvia Spaargaren, tel. 088 – 0063305 of mailen naar achterhoek@amivedi.com.


Fietstocht De Bruil voor stichting Rita

RUURLO - Zondag 10 juli houdt Buurt vereniging De Bruil een fietstocht van +/-25 km. De volledige opbrengst komt geheel ten goede van Stichting Rita. De start is tussen 10 en 11 uur bij het koffiecafé De Zoete Inval (O.B.S. De Driesprong, Batsdijk 23 te Ruurlo). Er zal een lunch worden gehouden bij De Kaleberg in Barchem (deelname lunch is optioneel). Deelnamekosten: € 5, inclusief koffie bij start. Kosten lunch ook 5 euro. Basisschoolkinderen kunnen gratis meefietsen. Voor hen kost de lunch ook 5 euro.


www.stichtingrita.nl

Rode kater. Foto: PR