Aan het toernooi namen teams als FC Snuitje en FC Dries mee. Foto: PR
Aan het toernooi namen teams als FC Snuitje en FC Dries mee. Foto: PR Foto: Jan Hendriksen

FC Klaas winnaar Henk Klanderman toernooi

Ruurlo - Evenals de voorgaande twee edities is het derde Henk Klanderman toernooi van voetbalvereniging Ruurlo weer een succes geworden. Met op zondag 3 juli op sportpark 't Rikkelder als afsluiting een barbecue waaraan maar liefst ruim 170 voetballers deelnamen.

Door Jan Hendriksen

Het toernooi wordt georganiseerd door negen enthousiaste vrijwilligers van VV Ruurlo met als doel het 'verenigen' binnen de voetbalvereniging met de daarbij behorende gezelligheid. Niet het winnen van het toernooi is dus het belangrijkste. Dit bleek ook wel tijdens de prijsuitreiking waar niet de winnaar wat punten betreft de hoofdprijs (vrijkaarten voor het muziek-, theater- en spektakelfestival Reurpop voor volgend jaar) kreeg overhandigd maar het sportiefste team: FC Klaas.
De beoordeling hiervan is gebeurd door een team van oud-Ruurlo-voetballers. Alle deelnemende teams droegen teamnamen die aan de bijnamen van enkele leden waren verbonden. FC Klaas is vernoemd naar de bijnaam van Bennie Wassink. Die van De Heinoos aan Ronnie Wopereis, FC Kooier (Jan Tragter), FC Zwartjes (Henk Lusink), FC Dries (André Hoijtink), FC Götte (Erik Geverink), FC Snuitje (André Meulenveld), FC Bonenpotter (Dinant Weenk), FC Lammert (Gertie Coerman) en FC Klanderman (Henk Halfman).

Zondag tijdens de afsluiting van het vier weken durende toernooi vond er weer een verloting plaats waarvan de opbrengst ten goede is gekomen aan de nieuwe Ruurlose Stichting Rita die sinds eind vorige week actief is om gelden in te verzamelen voor de revalidatie van Rita van Wessel uit Ruurlo.