Een Ruurlo-speler haalt de bal niet voor de doellijn weg. Foto: Jan Hendriksen
Een Ruurlo-speler haalt de bal niet voor de doellijn weg. Foto: Jan Hendriksen Foto: Jan Hendriksen

De Graafschap pakt Ruurlo met dubbele cijfers: 0-13

Selectie VV Ruurlo schenkt 3850 euro aan Stichting Rita

Ruurlo – Het Bronkhorst High Tech scorebord op sportpark 't Rikkelder is niet berekend voor wedstrijden met 'dubbele cijfers'. En die waren vorige week donderdag wel van toepassing. De Graafschap won haar traditionele oefenwedstrijd tegen VV Ruurlo voor een kleine 1300 toeschouwers namelijk met maar liefst 0-13.

Door Jan Hendriksen

Met een halfuur op het scorebord leidde De Graafschap al met 0-4: Marlon Versteeg tekende voor de eerste twee goals, beide keren op aangeven van Bryan Smeets en ook Vincent Vermeij en Dean Koolhof pikten hun doelpunt mee. De vijfde treffer was van grote schoonheid: Jurre Vreman opende prachtig op Dean Koolhof, die uithaalde en 0-5 maakte. Vermeij was verantwoordelijk voor de 0-6 ruststand; hij schoot een strafschop onberispelijk achter doelman Stan Witteveen van Ruurlo.

Er waren donderdagavond 7 juli opvallend veel politieagenten en veiligheidsmensen in en rondom sportpark 't Rikkelder te vinden. En dat had alles te maken met het feit dat ruim vier weken geleden een duel tussen De Graafschap en DEO in Borculo door burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland werd verboden. Voorzitter Ben Lodeweges van VV Ruurlo: "Dat had toen alles te maken met de geluiden dat hooligans van Go Ahead Eagles en die van De Graafschap elkaar zouden treffen, als vervolg op de gebeurtenissen rond de nacompetitieduels tussen beide clubs. In stadion De Vijverberg liep het volledig uit de hand toen De Graafschap-supporters spelers van Go Ahead Eagels belaagden. Uit voorzorg was er in Ruurlo daarom wat extra politie-inzet. Er bleek gelukkig niets aan de hand en de wedstrijd kon in alle rust plaatsvinden."
In de tweede helft bracht trainer Jan Vreman van De Graafschap een nagenoeg nieuw team op de been, met veel spelers van de beloften. Het jonge team van De Graafschap, dat fris oogde, scoorde nog zeven keer. Aron de Koning nam vier goals voor zijn rekening, ook Piotr Parzyszek (tweemaal) en Kabir Sabotic mikten raak: eindstand 0-13.

Debuut
Wouter Schouten (34) maakte tegen De Graafschap als hoofdtrainer zijn debuut voor VV Ruurlo. Schouten was al acht jaar jeugdtrainer van de A1-junioren van VV Ruurlo en maakte tot vorig seizoen deel uit van de selectie van VV Ruurlo. In aanloop naar het duel had hij drie maal met de selectie getraind. "Ik heb vanavond iedereen zoveel mogelijk speelminuten gegeven. Eind juli beginnen we de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ik heb ontzettend veel zin aan deze nieuwe uitdaging", aldus de kersverse hoofdtrainer.

Stichting Rita
In aanloop naar het oefenduel had de selectie van VV Ruurlo onder aanvoering van Koen Hoytink en leider Henk Stegeman een actie op touw gezet voor de Stichting Rita. Beide mannen konden na afloop van het duel aan Jacco van Wessel een waardecheque van maar liefst 3850 euro overhandigen. Van Wessel was zichtbaar ontroerd door de geste. Koen Hoytink: "We hebben als selectie het bedrijfsleven benaderd voor deze actie. En dat leverde in zes dagen tijd dit gigantische bedrag op."

Verloting
De netto opbrengst van de verloting, goed voor 750 euro, werd door VV Ruurlo ook aan de Stichting Rita geschonken. Na de wedstrijd namen veel supporters de tijd om even een praatje te maken met hun favoriete speler en werden de nodige handtekeningen gezet. Ook in Ruurlo werd duidelijk dat De Graafschap leeft ondanks dat het donderdagavond nog niet duidelijk was of men komend seizoen nu in de ere- of eerste divisie zal uitkomen.

Koen Hoytink en Henk Stegeman schonken Jacco van Wessel (rechts) een cheque van 3850 euro. Foto: Jan Hendriksen