Aanjager Hans Wennekes (m) met deelnemer CVJO Lonnie Balonnie en bezoeker Herbert te Velthuis. Foto: Rob Weeber
Aanjager Hans Wennekes (m) met deelnemer CVJO Lonnie Balonnie en bezoeker Herbert te Velthuis. Foto: Rob Weeber Foto: Rob Weeber

'Beste ondernemer Berkelland' blijft geheim

BERKELLAND - Het Centrum Voor Jong Ondernemerschap (CVJO) Berkelland hield woensdag 6 juli een bijeenkomst voor startende ondernemers, de doelgroep bij uitstek. In het sfeervol ingerichte pand aan de Brink in Eibergen was elk ingrediënt vertegenwoordigd dat een jonge of startende ondernemer in zijn bagage zou moeten hebben voor een geslaagd ondernemerschap. Diverse lokale en regionale aanbieders met verschillende diensten stonden klaar om de gegadigden van advies te voorzien, waaronder ook de vier partners van het CVJO, Notaris Kraayenhof, Bennink Adviseurs, Olympia Uitzendbureau en Adviesbureau Wies Bol.

Door Rob Weeber

Desgevraagd legt Hans Kraayenhof zijn interesse uit. "Mijn slogan is 'Dichtbij en betrokken', wat eigenlijk alles al omvat. Beginnen met ondernemen is een sprong in het diepe en je hebt maar een kans als je begint. Die moet je goed oppakken. Het is daarbij een illusie om te denken dat je alles alleen kunt. Je hebt bijvoorbeeld een lokaal netwerk nodig, bij voorkeur laagdrempelig en relatief goedkoop in de beginfase. Dit is nu precies wat het CVJO je kan bieden."

Aanjager Hans Wennekes van het CVJO had speciaal voor deze dag de verkiezing van het beste ondernemersidee op het programma gezet. Deelnemers konden met hun pitch kans maken op honderd minuten gratis begeleiding. Speciaal hiervoor was een menukaart samengesteld met diverse gerechten en ingrediënten. Helaas kon verkiezing niet doorgaan vanwege het feit dat er zich slechts een kandidaat gemeld had. Wennekes kan alleen maar gissen naar het waarom.

"We hebben alles zorgvuldig voorbereid en uiteraard gezorgd dat alle informatie veilig behandeld werd. Maar op basis van een aanmelding kunnen we geen verkiezing houden. Het kan met profileringsangst te maken hebben of angst voor uitlekken. Misschien zelfs is het nog wat te nieuw voor Berkelland en heeft het iets meer tijd nodig." Bij de opening van het CVJO wees wethouder Han Boer ook al op het feit dat de vestiging van het CVJO wat traag tot stand kwam door de aanvankelijk aarzeling van de provincie om buiten de grote steden een CVJO te subsidiëren. Ik ben ervan overtuigd dat we straks een tweede groeispurt gaan ondervinden waar dergelijke ideeën wel direct aanslaan. Ten slotte staan er ondernemers klaar om hun tijd en ervaring te investeren."

Voorlopig komt er geen tweede kans. De nadruk gaat de komende tijd liggen op de functie van het projectbureau binnen het CVJO. Met het toenemen van het aantal deelnemers aan het CVJO ontstaat hier een pool van expertise die vermarkt gaat worden. Innovatie is hierbij een belangrijk thema. Unieke kansen dus voor bijvoorbeeld ZZP'ers. Zo moet het centrum een aanzuigende werking krijgen op ondernemers die gezamenlijk zichzelf willen professionaliseren en presenteren. Dit laatste kan via het CVJO ook via deze krant. Er ligt een mooi aanbod klaar voor jonge ondernemers/starters om hun verhaal aan de buitenwereld te doen.