Een aantal kinderen uit de Wilhelminalaan op de nieuwe duurzame paddenstoelen. Foto: Jan Hendriksen.
Een aantal kinderen uit de Wilhelminalaan op de nieuwe duurzame paddenstoelen. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Kinderen blij met vernieuwde speeltuin

Ruurlo - Ze zijn maar wat trots en blij met de vernieuwde en nieuwe speeltoestellen in hun heringerichte speeltuin. De kinderen uit de Ruurlose Wilhelminalaan. Met dank aan de gemeente Berkelland, die op verzoek van het bestuur van Buurtvereniging Wilhelminalaan financiƫle en uitvoerende medewerking verleende aan de herinrichting.

Door Jan Hendriksen

De buurt gaat als 'tegenprestatie' de speeltuin zelf onderhouden.
Een achttal kinderen schommelen, duikelen en glijden van de verschillende speeltoestellen die in de vernieuwde speeltuin zijn geplaatst. Het bestuur van de buurtvereniging diende in maart een verzoek in bij de gemeente Berkelland om de speeltuin te renoveren. "Dat was hard nodig. Een aantal speeltoestellen voldeed niet meer aan de veiligheidseisen. En daar verleende de gemeente direct medewerking aan", zo laat voorzitter Geert Hietbrink in bijzijn van secretaris Arjan Heezen en bestuurslid Sandra Dijkman weten. Enkele speeltoestellen zijn verplaatst en er is een nieuw duikelrek. Ook zijn er duurzame houten paddenstoelen geplaatst en is de zandbodem helemaal vernieuwd. Geert Hietbrink laat weten dat niet alleen de vijftien tot twintig kinderen in de leeftijd van twee tot en met twaalf jaar uit de Wilhelminalaan gebruik maken van de speeltuin. "Ook kinderen uit omliggende straten tussen de Barchemse- en Borculoseweg weten de speeltuin te vinden. De speeltuin voorziet dan ook in een duidelijke behoefte."
Hoeveel euro er met de renovatie was gemoeid weet Hietbrink niet. "Daarin hebben we eerlijk gezegd tijdens onze gesprekken met de gemeente ook geen navraag in gedaan. Ons voorstel tot renovatie en vernieuwing werd in goed overleg direct uitgevoerd."
Buurtvereniging Wilhelmina, die dit jaar haar 35-jarig bestaan viert, is een actieve buurtvereniging. Begin juni nam men als enige straat in Ruurlo deel aan de Nationale Straatspeeldag. Kinderen konden vrij op de afgezette 'laan', die voor het verkeer een sluiproute vormt tussen de Borculose- en Barchemseweg, spelen. Ook neemt de Wilhelminalaan deel aan de verlichtingsroute en de zeskamp tijdens de jaarlijkse Septemberfeesten en houdt men een 'straatfeest' tijdens de Septemberfeesten. Daarnaast prijkt er altijd voor de 54 leden tellende buurtvereniging een gezellige (mid)dag op het jaarprogramma.
Een nadrukkelijke wens heeft het bestuur van de buurtvereniging nog op haar lijstje staan. De naast gelegen grond langs de speeltuin dat eigendom is van woningcorporatie ProWonen, dat recht van overpad geeft voor bewoners van een woning aan de Borculoseweg en het appartementencomplex De Drieluik aan de Barchemsewe, moet beter onderhouden worden door de woningcorporatie. Geert Hietbrink: "Het gras groeit nu hoog tegen het hekwerk van de speeltuin op. We maaien dat zelf dan. We zien graag dat het 'pad' geheel verhard wordt en dat wij en ProWonen er geen omkijken meer naar hebben."