Terrein 't Windmöllenveld was gezellig ingericht voor de 'Hippische week'. Foto: Jan Hendriksen.
Terrein 't Windmöllenveld was gezellig ingericht voor de 'Hippische week'. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Bijzondere entourage 'Hippische week'

't Windmöllenveld LR en PC Ruurlo

RUURLO - "We hadden vorig jaar al geconstateerd dat we een uitermate goede keus hadden gemaakt om ons traditionele concours te vervangen voor een 'Hippische week' op ons eigen wedstrijdterrein 't Windmöllenveld. Maar dit jaar is dat nogmaals driedubbel bevestigd." Dit verklaarde voorzitter Ronald Ravensbergen van Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Ruurlo zondagavond na afloop van de tweede editie van de 'Hippische week' die van dinsdag 12 tot en met zondag 17 juli plaatsvond op 't Windmöllenveld. Een 'week' die goed was voor in totaal bijna duizend starts: vijfhonderd springcombinaties en evenzoveel dressuurcombinaties kwamen aan de start.

Door Jan Hendriksen

Het prachtig tussen bos en maïsvelden gelegen terrein 't Windmöllenveld aan de Rommelderdijk biedt de vereniging alle faciliteiten die er nodig zijn om een 'hippisch' festijn als dit te organiseren. Een perfect geprepareerde 'bak' waar de diverse spring- en dressuurwedstrijden plaatsvinden met direct aangrenzend een inrijbaan die LR en PC Ruurlo in de loop van dit najaar ook wil gaan 'bezanden'. Ronald Ravensbergen: "Dan creëren we nog betere omstandigheden voor de springruiters en amazones. De dressuurwedstrijden werden in zes ringen verreden. De springwedstrijden vonden alleen in de 'bak' plaats. Verantwoordelijk voor de bouw van het springparcours was Maarten Schutte uit Wezep. Diverse leden van Landelijke Rijvereniging Ruurlo en Ponyclub Ruurlo reden in de prijzen. Dressuur: Pony's: B- klasse: 1. Roos Radema met Blackjack. 2. Roos Radema met Blackjack. Paarden: B- klasse: 4. Celine Berendsen met Fyloma. M1- klasse: 1. Marina Nijen Es met Delicious; 2. Marian Nijen Es met Delicious; 5. Suzan Hissink-Hoijtink met Waldy van Het Ligterink. B- klasse: 1. Bo Groot Roessink met De Vlijts Topper; 4. Bo Groot Roessink met De Vlijts Topper. Springen: Pony's: B- klasse: 1. Marte Mulder met Mr. Gameboy. Z- klasse: 2. Frederiek Droste met Lopik's Apple. Paarden: M- klasse: 4. Jurre van Bommel met Classic Touch VDE; Z- klasse: 4. Jurre van Bommel met Classic Touch VDE; M- springen: 3. Jurre van Bommel met Edmond; 6. Annemarie van Merkestijn met EVRA.

Tevens hebben zich een aantal leden van LR en PC Ruurlo zich geplaatst voor de Gelderse kampioenschappen die in Rekken (6 augustus pony's en 12 en 13 augustus paarden) plaatsvinden: Marian Nijen Es (M1 dressuur paarden); Manon Bosman (B dressuur paarden); Marte Mulder (B springen pony's); Frederieke Droste (Z springen pony's); Jurre van Bommel (ZZ springen);Adrie van Rijn (B springen); Bo Groot Roessink (L springen; Kim Kleine (M springen).