De tuin van De Valk is zondag 7 augustus open. Foto: PR
De tuin van De Valk is zondag 7 augustus open. Foto: PR Foto:

Boerenmarkt bij Weenink met als thema: 'vakantie'

LIEVELDE - Zaterdag 6 augustus is er bij Kaasboerderij Weenink weer een Boerenmarkt met allerlei Achterhoekse producten. Het thema is dit keer 'vakantie'. Centraal staat het streekproducten shoppen en daaromheen zijn allerlei activiteiten georganiseerd. De Boerenmarkt is geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Voor de kinderen is door Pim Events uit Eibergen het een en ander georganiseerd. Echte doe-dingen, echte fun-activiteiten. Maar ook voor volwassenen is er van alles en nog wat te doen en te beleven, het is een dag voor het hele gezin. Met ook weer de van Weenink bekende zaken, zoals het boerenbiljart.
Bezoekers kunnen op de Boerenmarkt tevens kennismaken met eetregionaal.com, een webwinkel in streekproducten.


kaasboerderijweenink.nl


Zang- en ontmoeting in dienst van stichting De Opdracht

ZELHEM - Zondagavond 7 augustus is er in Zelhem een zang- en ontmoetingsdienst georganiseerd door Stichting de Opdracht. De dienst vindt plaats in Cultureel centrum De Brink, Stationsplein 12 (ingang zaal via parkeerplaats achterzijde, Industrieweg) in Zelhem.

In deze bijeenkomst, die om 19.30 uur begint, gaat ds Hans Witmer uit Westerhaar voor. Naast de samenzang zal er ook gezongen worden door Natasja Voordes met begeleiding van pianist Joost Voorberg. De toegang is vrij, wel is er een collecte. Na afloop is er koffie.


0314-622878

www.stichtingdeopdracht.nl

Zie advertentie elders in dit blad


Schaaksimultaan op
Grolse braderie

GROENLO - De mensen die schaken leuk en boeiend vinden, hebben de kans om hun talent te testen tegen een scherpe clubschaker. Jozo Vulic woont in Groenlo, maar zijn wortels liggen in Oost-Europa, de bakermat van vele grootmeesters. Jozo speelt simultaan tegen maximaal 20 personen tegelijk.

De schaaksimultaan wordt georganiseerd door de Schaakvereniging Groenlo en vindt plaats op zondag 7 augustus op de braderie in Groenlo, van 13.00 tot 16.00 uur, voor het Stadhuis. Deelname staat open voor alle leeftijden en geldt voor zowel huisschakers als clubschakers. Zeker de jeugd is welkom.
Voordien opgeven is gewenst. Dat kan via svgroenlo@upcmail.nl. Via dit adres kan ook meer informatie worden verkregen. Contactpersoon is René Veerkamp, telefoon 06-13214362.


Open tuin De Valk in Ruurlo

RUURLO - Op zondag 7 augustus is de tuin van Dineke Brethouwer open voor publiek. Deze tuin ligt aan de Buitenvelderweg 2 te Ruurlo.De tuin ligt rondom het oude boerderijtje De Valk uit 1872 en is ruim 5000 vierkante meter groot.

Men vindt er grote borders met een keur aan vaste planten, grassen en heesters. Alle kleuren doen mee, van zacht roze tot hard oranje. De dahlia's bloeien nu volop net als de salvia's en heleniums. Door de gevarieerde beplanting is er in elk seizoen veel te zien en te genieten. Er is een Engelse kas met een Pelargoniumverzameling. De toegang bedraagt € 2,50 inclusief thee of koffie onder de hooiberg. Iedereen is er welkom tussen 10 en 17 uur. Op deze dag zijn ook twee tuinen open aan de Nijmansedijk 22a en 32 te Halle.