De groep estafettelopers die vanaf Amsterdam naar Ruurlo liep. Foto: Jan Hendriksen.
De groep estafettelopers die vanaf Amsterdam naar Ruurlo liep. Foto: Jan Hendriksen. Foto:

Uit de collegebesluiten

Vervolg van de voorpagina

Vier keer 250 euro
Uit het budget voor kleinschalige evenementen en activiteiten heeft het college vier bijdragen van elk 250 euro verstrekt. Zo heeft de Touwtrekvereniging Eibergen zo'n bijdrage gekregen voor een internationaal touwtrektoernooi. Het Eibergs Mannenkoor heeft 250 euro ontvangen voor de Berkelland Korendag. Reuring in de Koepel, als afscheiding van Oranjepop Neede krijgt ook zo'n bedrag als de officiƫle aanvraag wordt ingediend. De laatste club die 250 euro ontvangt is de TC-Beltrum voor het organiseren van een regionale open dag G-tennis.

Geen kookloods in Ventersteeg
Het college van burgemeester en wethouders verleent geen vergunning voor het vestigen van een kookloods op het perceel Ventersteeg 7 in Ruurlo. Het college is van mening dat dit niet past binnen de bestemming Bedrijventerrein.

Eigenaar Dolphijn wilde naast kooklessen ook feestjes en wijnproeverijen houden. Dat mag niet en het is ook ongewenst om dit soort horeca-achtige activiteiten op een bedrijventerrein te ontplooien, aldus het college. Die activiteiten horen thuis in het centrumgebied.


Estafette voor Rita brengt zesduizend euro op

Op allerlei manieren komt Ruurlo in actie voor Stichting Rita. Een wel heel bijzondere was de actie van transportbedrijf Eijgenhuijsen uit Ruurlo. De directie en het personeel van het bedrijf waar de man van Rita, Jacco van Wessel als planner werkt, ging vorige week vrijdag en zaterdag namelijk de uitdaging aan om de afstand tussen de locatie waar het bedrijf in 1910 in Amsterdam zijn oorsprong aan de Eerste Jan van den Heijdenstraat kent, naar de huidige locatie aan de Spoorstraat in Ruurlo te voet af te leggen. Dit deed men in de vorm van een estafetteloop: wandelend en hardlopend. De afstand bedroeg 130 kilometer. De opbrengst van de actie bedroeg maar liefst zesduizend euro. Ruim dertig personeels- en familieleden kwamen in actie tijdens de estafetteloop. Als eersten gingen in Amsterdam de familie Woudsma-Eijgenhuijsen van start die ook een sterke persoonlijke band met de familie Van Wessel hebben. Het waren Jan, Jolanda, Chantal, Denise en Michelle Woudsma die de eerste vijf kilometer voor hun rekening namen.
Op het bedrijfsterrein werd de groep zaterdagmiddag in het bijzijn van Rita van Wessel groots onthaald.