De revue 'Heiderupsjes en vuurvliegjes’ speelt zich af op camping 'De Vuurdoop' ergens in de buurt van Barchem. Foto: PR.
De revue 'Heiderupsjes en vuurvliegjes’ speelt zich af op camping 'De Vuurdoop' ergens in de buurt van Barchem. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Opnieuw revue tijdens Barchems Feest

Barchem – Na de drukte van de Barchemse4daagse gaat Barchem zich in de komende weken focussen op het Barchems Feest. Hoewel? Tussendoor zal men wellicht nog wat uitrusten in vakantietijd of zich druk maken voor 'Zomer in Gelderland' dat vrijdag 12 augustus vanuit Barchem zowel op Radio als TV Gelderland rechtstreeks vanaf het Dorpsplein wordt uitgezonden. Maar er zijn ook alweer talloze Barchemers bezig met het Barchems Feest.

Door Jan Hendriksen

Zo ook allen die in de weer zijn om de Barchemse Revue voor dit jaar weer tijdens het Barchems Feest op woensdagavond 24 augustus (aanvang 19.30 uur) en donderdagavond 25 augustus (aanvang 20.00 uur) op de planken te toveren in dorpshuis 't Onderschoer.

De titel van de revue 2016 is 'Heiderupsjes en vuurvliegjes'. Het geheel speelt zich af op camping 'De Vuurdoop' ergens in de buurt van Barchem. Een keur en kleur aan mensen komen op de camping samen en beleven allerlei avonturen. Truus Vrij en Blij (gespeeld door Erika Kok) komt met haar man Joop (Hans Sleumer) voor het eerst van haar leven een paar weken kamperen in caravan 'De Vuurvlieg'.

Daar ontmoeten ze het Amsterdamse stel Dolly Pardon (Erna Hoftijzer) en haar man Sjonny (Quido Hoffman) die kamperen in caravan 'De Heiderups'. Zij zorgen samen voor veel reuring op de camping. Jonge figurantes zijn Noa Koeleman en Mayke Visschers. Joops moeder Patries (Annette Asselman) jaagt haar schoondochter Truus regelmatig de boom in. Want wat moet zij toch met die veel te jonge vriend Curry (Joris Spiekker)? Is hij uit op haar geld dat waarschijnlijk in haar geheimzinnige koffertje zit? Op de camping, die beheerd wordt door Jannes (Martin Marsman) struint ook nog een vreemde vogel rond. Holms (Erwin Bannink) is op zoek naar heiderupsjes en vuurvliegjes. Al met al een heel spektakel waarbij het vooral niet is wat men denkt …

De teksten voor de revue zijn geschreven door Anneke Koeleman en Martin Marsman. Twee ervaren krachten die al jarenlang in wisselende samenstellingen de revue in Barchem dragen. De TC (Technische Dienst) is al weken in de weer om er weer een kleurrijk en verrassend decor van te maken. Met veel passen en meten zal dat ook dit jaar weer prima gaan lukken.

De muzikale begeleiding wordt dit jaar verzorgd door enkele leden van de Crescendo, die voor deze gelegenheid de 'Revueband' wordt genoemd. Daarnaast wordt er gezongen door onder andere leden van JustUs en Carly Teunissen en Marloes Warnshuis onder begeleiding van gitarist Harm Klein Geltink. Ook is er heel spontaan een nieuw dansgroepje ontstaan van zes meiden onder leiding van Ilona Vruggink.

Voorverkoop
Tenslotte zijn een tiental spelers bezig om het spel onder de knie te krijgen. Allemaal erg hilarisch en er wordt dan tijdens de repetities al heel wat afgelachen. "De laatste weken zijn we vooral bezig om de welbekende puntjes op de 'i' te zetten. De teksten zitten er al goed in maar hier en daar moet er aan de regie nog wat worden gesleuteld", zo laat revuecommissielid Hans Nieboer, die de algehele leiding voor zijn rekening neemt, weten. Daar de regie in handen is van de ervaren Anneke Koeleman is niemand bang dat dit niet zal gaan lukken.
De kaartverkoop voor de revuevoorstellingen op woensdag- 24 en donderdagavond 25 augustus start op dinsdag 16 augustus vanaf 20.00 uur in dorpshuis 't Onderschoer.