Het is voor de bewoners van De Bundeling en De Garven elke week weer genieten dankzij de inzet van vrijwilligers, familieleden en personeel. Foto: PR.
Het is voor de bewoners van De Bundeling en De Garven elke week weer genieten dankzij de inzet van vrijwilligers, familieleden en personeel. Foto: PR. Foto:

Wandelen met De Bundeling en De Garven

RUURLO - Vanaf de eerste week van mei tot en met de Septemberfeesten wordt er op dinsdagavond samen met vele vrijwilligers en familieleden gewandeld met de bewoners van woonzorgcentrum Sensire De Bundeling en De Garven.

Om 19.00 uur wordt er gestart bij De Bundeling en kunnen de bewoners, die veelal rolstoelafhankelijk zijn, dankzij de vele vrijwilligers genieten van een gezellige tocht. De tochten worden uitgezet door twee vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat er elke week weer een andere omgeving van Ruurlo wordt aangedaan. Zo is er in het voorjaar al een bezoek gebracht aan Reurpop en hebben ze mee kunnen lopen met de avondwandelvierdaagse van Ruurlo.

Onlangs leidde een wandeling naar de boerderijcamping Schoneveld aan de Barchemseweg. Daar werden ze ontvangen door Anja Hakken en haar dochters. Anja Hakken gaf rondleiding op de camping en liet ook de prachtige appartementen zien. Na de rondleiding verraste zij de bewoners en de vrijwilligers met een kopje koffie en een plakje cake.

Vrijwilligers om mee te wandelen zijn welkom

Daarnaast zijn ze op een warme zomeravond bij supermarkt Plus van de familie Kogelman terecht gekomen waar ze op een heerlijk verfrissend ijsje werden getrakteerd. Ook werd de camping 't Haller bezocht waar Geert en Jolanda Oonk alle mensen enthousiast hun camping lieten zien.

Wat de bewoners van De Bundeling en De Garven ook als zeer bijzonder hebben beleeft was de wandeltocht door de fietstunnel met als thema 'Een reis door Ruurlo'. In de komende weken zullen er vaker verrassende plekjes rond Ruurlo worden bezocht waaronder zwembad De Meene. Ook de Reurlse Pompdagen slaat men niet over.

Het is voor de bewoners elke week weer genieten dankzij de inzet van vrijwilligers, familieleden en personeel.
Mocht men enthousiast zijn geworden na het lezen van dit bericht en men denkt daar wil ik ook wel een bijdrage als vrijwilliger aan leveren, dan kan men contact opnemen met De Bundeling.