Scene uit Don Giovanni. Foto: PR
Scene uit Don Giovanni. Foto: PR Foto:

Theaterbusprogramma
KunstKring Ruurlo gevarieerd

RUURLO - Voor het vierde achtereenvolgende jaar rijdt de Theaterbus van de KunstKring Ruurlo naar verschillende theaters in de regio. De belangstelling en het enthousiasme om van deze service gebruik te maken neemt toe. Steeds meer mensen ervaren de luxe om in de wintermaanden in gezelschap van anderen per bus naar het theater gebracht te worden, waarbij de buschauffeur de Bob is. Comfortabel, want uit- en instappen voor de ingang van de schouwburg, niet hoeven zoeken naar een parkeerplaats, bij slecht weer veilig onderweg en een vaste opstapplaats in Ruurlo, Borculo en eventueel Vorden.

Op verzoek van velen heeft de werkgroep 'Theaterbus' het programma voor het nieuwe seizoen een breder spectrum gegeven. Het programma is gevarieerd van samenstelling. Klassieke muziek blijft de boven'toon' voeren, maar andere genres krijgen nu ook de ruimte.
Vanwege het grote succes van de opera 'Cosí fan tutte' van W.A. Mozart in het vorige seizoen is opnieuw een opera van Mozart, 'Don Giovanni', in het programma opgenomen. Daarvoor rijdt de bus naar theater Orpheus in Apeldoorn.
Er is een bezoek aan schouwburg Musis in Arnhem voor een concert door één van de gebroeders Jussen. Lucas speelt samen met het Gelders Orkest het eerste pianoconcert van Beethoven. Dit concert wordt omlijst door de 1e en 2e symfonie van Beethoven.
Twee keer wordt Enschede aangedaan. In de Grote Kerk maakt de bekende jazztrompettist Eric Vloeimans zijn opwachting. Hij bespeelt het hele palet van muziekstijlen en -periodes, van barok, via de zeventiende en achttiende eeuw naar jazz, improvisatie, pop en folk. Hij gaat dit avontuur aan met het ensemble 'Holland Baroque'.
Na het succesvolle 'Door de bank genomen' schoppen de Verleiders hun publiek opnieuw wakker. Op het toneel van het Wilminktheater brengen zij 'Slikken én stikken', een second opinion over ons zorgstelsel, een scherpe aanklacht tegen de miljarden-winsten van verzekeraars en de farmaceutische industrie.


www.kunstkringruurlo.nl

Ton van Uem 0545 272754