Foto: PR
Foto: PR Foto:

Flower-power bij Gelsters Feest

GELSELAAR - Peace man. Hoe relaxed kan het leven zijn? Met dat motto is er van 25 tot en met 28 augustus in Gelselaar weer het Gelsters Feest. Het belooft dit jaar volgens de weer een bijzonder feest te worden, want uit de vele ideeën die de buurten hebben genoemd is het thema flower power gekozen. De flowerpowerperiode dateert uit de late jaren 60 en begin jaren 70 en was een tijd waarin men vond dat alles moest kunnen. Wat dat betreft past het thema goed bij het Gelsters Feest omdat dan iets ook niet gauw te gek is.

Donderdag
Er wordt al op donderdagmiddag begonnen met het sponsoruurtje en de generale repetitie voor de playbackavond. Daarna is er gelegenheid om gezellig bij te praten met muziek van BikSound.

Programma
Op vrijdag wordt het schoolfeest voor de basisschoolkinderen gevierd. De avond begint met de rondgang door het dorp. De winnaars van het vogelgooien en vogelschieten van 2015 zullen de mensen toezwaaien en men wordt in de gelegenheid gesteld hen nog eenmaal toe te juichen alvorens zij zich weer in de strijd mengen om de titel vogelgooiprins, schutterskoningin, schuttersprins en schutterskoning. De vraag is echter of Sem Bovenschutte, Dinie Wannink, Arwin te Geershuis en Erwin Ruiterkamp zich dit jaar opnieuw zullen laten kronen. Na het vogelschieten zal Saints 'n Sinners weer optreden. Goede wijn behoeft geen krans, maar vermeld kan worden dat de twee nieuwe bandleden de band frisse nieuwe impulsen heeft gegeven.
Op zaterdagmiddag zullen de buurten de krachten weer meten tijdens de traditionele zeskamp. Vorig jaar werden alle buurten nog weggeblazen door Het Brook, dus is de verwachting dat vijf buurten dit keer 'wraak' willen. Natuurlijk wordt de zeskamp gevolgd door de playbackavond. Na de playback kan men de laatste energie van de dag nog wegdansen op de muziek van DJ Booth en Stephan Barneveld.
Op zondag wordt er gestart met de kerkdienst in de tent. Voorganger zal zijn ds. Co Janssen en ook tijdens de kerkdienst zal het thema flower power de leidraad zijn. Na de kerkdienst is er even tijd voor een bakkie, maar niet te lang want velen zullen wellicht staan te popelen om Bas en Mientje weer te mogen zien. Dit jaar hebben zijn als muzikale ondersteuning borrelnootjes gevonden, niet zomaar een zakje maar 'The Great Borrelnootjes'.