Drijvende krachten achter de nieuwe straatversiering zijn onder Jan de Jong, Henk Vels, Jan de Jong,  Jan Meulenveld (staand) en Maurice Beltman. Foto: Jan Hendriksen
Drijvende krachten achter de nieuwe straatversiering zijn onder Jan de Jong, Henk Vels, Jan de Jong, Jan Meulenveld (staand) en Maurice Beltman. Foto: Jan Hendriksen Foto: Jan Hendriksen

Volop actie voor optocht en straatversieringen

Ruurlo – Ruurlo maakt zich onder het motto 'Reurle Neugt Oe' momenteel op voor de 54ste editie van de Septemberfeesten. Talloze deelnemers aan de allegorische optocht leggen de laatste hand aan hun creaties. Diverse straten hebben bijna hun straatversieringen gereed en de coaches aan de Interdorpspelen nemen nog eenmaal het spellen circuit door met dit jaar op de vrijdagavond als nieuw onderdeel 'Kopspijkers'.

Door Jan Hendriksen

Nieuwe straatversieringen zijn er dit jaar op de bijna achttien kilometer lange verlichtingsroute aan onder meer de Wildenborchseweg, Loolaan. Jan Telkampstraat en De Elfenbank te vinden. Hadden de bewoners van de Wildenborchseweg tot vorig jaar een 'W' in de tuin staan. Nu zijn er prachtige objecten, zowel in als buiten de bebouwde kom langs de straat te vinden. Basis voor de versieringen zijn de twee 'hoefijzers' die de letter 'W' vormen. Drijvende krachten achter de nieuwe versiering van de 45 leden tellende buurtvereniging zijn onder meer Henk Vels, Jan de Jong, Maurice Beltman en Jan Meulenveld. Het idee voor de nieuwe straatversiering ontstond vorig jaar op 24 september tijdens de 'Burendag'. De nieuwe objecten zijn in de afgelopen maanden vervaardigd bij de familie Rood.

Het aantal aanmeldingen voor de allegorische optocht voor zaterdag en zondag is nagenoeg gelijk aan vorig jaar. Vorig jaar was er een aantal buurtverenigingen met een jubileum. Om die reden hebben ze toen meegedaan. Helaas nemen deze buurten nu geen deel. Uit een eerste inventarisatie blijkt dat het aantal 'grote' wagens stabiel is gebleven. "Hier zijn we enorm blij mee. Dit jaar doen er acht grote wagens, acht auto's met aanhangwagen en negen loopgroepen mee. In totaal hebben zich 71 kinderen (t/m 12 jaar) aangemeld voor de optocht. We hopen dat er in de toekomst meer kinderen met hun eigen creaties mee gaan doen met onze optocht, We willen niet alles al verklappen, maar sport zal zeker in de optocht terugkomen", zo verklaart Peter ten Berge van de Optochtcommissie. Na vier jaar van afwezigheid is de wagenbouwgroep van buurt De Vosheuvel weer van de partij tijdens de optocht. "Wij misten de leuke momenten naar het feest toe. Daarom hebben wij de krachten weer gebundeld om er weer iets leuks van te maken. Evenals de vorige edities hebben wij ook dit jaar naar ons idee een origineel onderwerp kunnen bedenken dat ook nog eens actueel is. Met een grote dosis humor proberen wij het publiek weer te vermaken. Daarnaast hebben wij een loopgroep, die het thema nog meer kracht bij zet", aldus Marco Weg van De Vosheuvel. De wagenbouwgroep bestaat uit bewoners van en rondom de Vosheuvelweg.