Bas was de 50.000e bezoeker. Foto: PR
Bas was de 50.000e bezoeker. Foto: PR Foto:

Bas Satink 50.000ste bezoeker bij
zwembad De Meene in Ruurlo

Ruurlo – Woensdag 7 september was het zover bij zwembad De Meene. Halverwege de middag werd de niets vermoedende zesjarige Bas Satink uit Ruurlo verzocht om zich even bij de toren van badmeester Rick Blasman te melden. Aan de ballonnen kon Bas al meteen zien dat er iets bijzonders aan de hand was. De trotse vice-voorzitter Bas Bernauer van Stichting Zwembad Ruurlo mocht hem vertellen dat hij de 50.000ste bezoeker van het zwemseizoen 2016 was.

Een mijlpaal die voor zover bekend alleen zwembad De Meene in deze regio dit jaar wist te behalen. Dat het Ruurlose buitenbad dit seizoen de 50.000 mocht verwelkomen had begin dit seizoen niemand durven hopen. In winterse omstandigheden werd op 24 april het seizoen geopend waarna een frisse meimaand volgde. In juni werd de temperatuur langzaam beter en op 21 juli werd zelfs het dag-record van deze eeuw gehaald: 2400 bezoekers bezochten deze woensdag het Ruurlose zwembad. Bijna 'pesterig' was het van de weergoden dat uitgerekend op het moment dat de scholen in de regio weer begonnen de temperaturen opliepen tot boven de dertig graden. Gelukkig hebben veel mensen het zwembad 'geliked' op Facebook waardoor ze er regelmatig aan herinnerd werden dat het zwembad nog steeds open was.
Uit de diverse contacten die er zijn met andere buitenbaden in de regio bleek dat zwembad De Meene (voor zover bekend) het enige buitenbad is dat dit seizoen 50.000 bezoekers mocht verwelkomen. Een geweldig compliment voor de vrijwilligers en medewerkers.
Vanwege het mooie weer is het zwembad deze week nog een aantal dagen extra (beperkt) open en op zondag 25 september zal het seizoen traditioneel worden afgesloten met het Baas & Hond zwemmen.

Bas was de 50.000e bezoeker. Foto: PR