Wencke te Hoonte 3de plaats, dames,  Saskia Berents 2de plaats  dames, Eugenie Wevers 1ste plaats dames, Eric Wevers  1ste plaats heren, Bas Steinkamp 2de plaats heren,  Rob Simmelink 3de plaats heren. Foto: PR
Wencke te Hoonte 3de plaats, dames, Saskia Berents 2de plaats dames, Eugenie Wevers 1ste plaats dames, Eric Wevers 1ste plaats heren, Bas Steinkamp 2de plaats heren, Rob Simmelink 3de plaats heren. Foto: PR Foto:

Erik en Eugenie winnen Berkellandse Shortgolf Kampioenschappen

BERKELLAND - Op zondag 11 september vonden voor de eerste keer de Berkellandse Shortgolf Kampioenschappen 2016 plaats bij Shortgolf Berkelland. Deze kampioenschappen waren toegankelijk voor golfers woonachtig in Berkelland en de clubleden.

Tot genoegen van de 27 deelnemers liet de hete zon zich amper zien waardoor de temperatuur uitstekend was om enthousiast 'aan de slag' te gaan. Er werd serieus en goed geconcentreerd gespeeld. Een van de spelers liet dit al snel zien door op hole 17 een 'hole in one' te slaan. Een enorme prestatie van Rinus Bolster die beloond werd met een goede fles wijn.

Er werden zowel 's morgens als 's middags in verschillende flights 18 holes gespeeld met als onderbreking een goed verzorgde lunch om weer op krachten te komen.

Fles wijn voor 'hole in one'

De spanning steeg ten top toen bleek dat twee spelers voor de tweede plaats een gelijk aantal slagen behaald hadden, zodat er een 'play off' moest komen.
Aangemoedigd door de omstanders gingen de spelers op drie holes gelijk op maar uiteindelijk slaagde Bas Steinkamp erin om Rob Simmelink te verslaan op de vierde hole met een birdie en won de 'play off' met één slag minder.

Bij de dames kwam Saskia Berents op de tweede plaats.

Eugenie Wevers voor de dames en Eric Wevers voor de heren presteerden het om met de minste slagen over de twee ronden van 18 holes de eerste prijs op hun naam te zetten.

De dag werd afgesloten met een drankje en hapje op het terras van Erve Vunderink en werd er nog lang nagenoten van de golfprestaties.