De buurt had naar traditie 'mooi gemaakt' toen wethouder Joke Pot (midden) het echtpaar Van der Horst kwam feliciteren Foto: PR
De buurt had naar traditie 'mooi gemaakt' toen wethouder Joke Pot (midden) het echtpaar Van der Horst kwam feliciteren Foto: PR Foto: Jan Hendriksen

Liefdesvonk sloeg over tijdens dansavond

Ruurlo – De buurt had naar goede Achterhoekse traditie de avond voor hun 60-jarige huwelijksdag 'aan huis mooi gemaakt'. Een feestboog met groene dennentakken en kleurige roosjes sierden de voordeur. De vlaggen hingen uit.

Door Jan Hendriksen

Vorige week woensdag 21 september waren Jannes van der Horst (84) en Toos van der Horst- de Haan (82) zestig jaar getrouwd. Wethouder Joke Pot kwam het diamanten echtpaar namens de gemeente Berkelland de felicitaties overbrengen. Ze kwam natuurlijk niet met lege handen aanzetten. Een mooi boeket bloemen sierde de huiskamertafel. En van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima en de Commissaris van de Koning van Gelderland hadden ze een schriftelijke felicitatie ontvangen. Evenals van talloze anderen.
Het is op deze 'derde woensdag van september' een prachtige mooie nazomerdag. Jannes en Toos zitten dan ook op het terras van hun vrijstaande woning samen met hun drie kinderen en de 'aanhang' te genieten van alle belangstelling. Er is natuurlijk gebak.
"Zaterdag vieren we met onze familie, kennissen, vrienden en buren ons 60-jarig huwelijksdag uitgebreid", zo vertelt Jannes met enige trots. Toos en Jannes werden beiden in Hattem geboren waar ze op 21 september 1956 in het huwelijksbootje stapten. Ze kenden elkaar daarvoor echter al vele jaren. "We woonden als kind in dezelfde straat", zo verklaart Jannes. De eerste 'echte liefdesvonk' sloeg over tijdens een dansavond in Epe. "Toen werd het serieus", zo vertelt Toos met een grote glimlach. Jannes werkte eerst bij de gemeente Hattem. Lees verder op pagina 29.