De hondjes Jochem en Olle vermaakten zich met hun baasjes Fleur en Nathalie Wensink zich opperbest in het water. Foto: Jan Hendriksen.
De hondjes Jochem en Olle vermaakten zich met hun baasjes Fleur en Nathalie Wensink zich opperbest in het water. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Record aantal deelnemers baas & hond zwemmen in zwembad De Meene

Ruurlo – De toeloop was zondagmiddag ongekend groot. Baas & hond zwemmen leverde door de prachtige herfstachtige weersomstandigheden een record deelname op. Maar liefst 202 honden namen een 'duik' in zwembad De Meene.

Door Jan Hendriksen

Het zwemseizoen 2016 werd op deze manier afgesloten. Een seizoen dat 'winters' begon maar bijna zomers werd afgesloten. Bijna 55.000 bezoekers passeerden dit seizoen de kassa van het zwembad. 202 honden kwamen met hun 'baasjes' zondag een duik nemen in het zwembad. Het evenement werd traditioneel afgesloten met de wedstrijd waarin de titel 'Snelste hond van Ruurlo' in de wacht kon worden gesleept. Na een zinderende strijd, waarin sommige honden een alternatieve route probeerden te nemen of de finish bij de 'eerste afslag links' hadden verwacht, bleek in de finale de driejarige Tsjechische jachthond Luca van Nienke Groot Zevert uit Beltrum net iets sneller te zijn dan de tweejarige Bram van Kees van Galen uit Ruurlo. Beide honden kregen van badmeester Rick Blasman door de Welkoop beschikbaar gesteld cadeautje overhandigd. Zondag 9 oktober zal het zwembad nog één keer geopend zijn voor de jaarlijkse, door zwemvereniging Schuurman BZC georganiseerde survival en daarna is het toch echt wachten tot het eerste evenement van 2017: het Forelvissen op zondag 5 februari, voordat het zwembad op 22 april haar poorten weer zal openen.