Eigenaar Jeffrey van Slooten in de hal met opslagcontainers. Foto: Rob Weeber
Eigenaar Jeffrey van Slooten in de hal met opslagcontainers. Foto: Rob Weeber Foto:

Opslag Berkelland in andere handen

EIBERGEN - De start ontstond bij ondernemer Edwin Weeink die steeds meer vraag naar een particuliere opslagfaciliteit kreeg. In maart 2015 kocht hij 16 containers en stalde deze aan de Olde Eibergsedijk. Gaandeweg groeide de vraag, maar de werkzaamheden pasten niet meer bij de bestaande groothandel in kleding. Een andere ondernemer, Jeffrey van Slooten van Parlijn Zorgorganisatie BV. was juist op zoek naar nieuwe activiteiten en zo kon het gebeuren dat Opslag Berkelland overging in andere handen, Parlijn Werkbedrijf BV.

Door Rob Weeber

"Samen met mijn vrouw hebben we Parlijn Zorgorganisatie BV. opgezet, wat zowel thuiszorg als dagbesteding aanbiedt", aldus Van Slooten. Maar hoewel we een mooi en gezond bedrijf hebben, kunnen we vanuit deze werkmaatschappij geen andere activiteiten ondernemen en dat is nu juist wat ik wilde. Enkele cliënten van ons wilden op een andere locatie gaan werken waarbij ze het gevoel kregen in een meer bedrijfsmatige omgeving bezig te zijn. Ik signaleerde verder een trend in de dagbesteding die gericht is op de ontmanteling van grote bedrijven. Vervolgens gaat er detachering op kleinere schaal plaatsvinden van de betreffende werknemers. Het grote voorbeeld in de regio is het sociaal werkvoorzieningsschap Hameland dat in 2017 wordt opgeheven. Daarom hebben we Parlijn Werkbedrijf BV. opgericht, een bedrijf dat zich naast de containerverhuur bezig houdt met het aanbieden van dagbesteding in een industriële omgeving voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het detacheren ervan. Voor deze nieuwe werkmaatschappij zochten we een nieuw onderkomen. Bij toeval werd dit een hal van Edwin Weeink aan de Venneslatweg die al voorbestemd was als nieuwe locatie voor de opslagcontainers. Die dienstverlening heb ik er toen bijgenomen."
Inmiddels staan er 26 opslagcontainers van 12 m3. Volgens Van Slooten zijn ze vooral geschikt voor (klein) huisraad. Bijvoorbeeld voor mensen die als gevolg van een verhuizing hun huisraad tijdelijk willen opslaan. Klanten kunnen met de auto de hal inrijden en in- en uitladen. Van Slooten heeft er echter bewust voor gekozen om niet 24 uur per dag open te zijn, maar alleen tijdens kantooruren van 8.30 tot 16.30 uur. Niet alleen zou een 24-uurs dienst andere voorzieningen vereisen, maar ook zou het toezicht op de handel en wandel teveel ontbreken. Voor tijdstippen buiten genoemde kantoortijden kunnen mensen bellen.
Gezien de grootte van de hal, blijft er ook ruimte genoeg voor zijn andere plannen, de dagbestedingsactiviteiten. Er komt bijvoorbeeld een volledig ingerichte werkplaats, deels uitgerust met materieel uit de inmiddels gesloten Prins Bernhardstraatlocatie van Het Assink Lyceum. Maar Van Slooten wil ook een (detacherings)dienst opzetten, waarbij cliënten voor en bij bedrijven op het industrieterrein lichte standaardwerkzaamheden kunnen verrichten. Verder gaat hij vanuit de nieuwe werkmaatschappij het vervoer van cliënten zelf regelen. Kortom, ideeën genoeg om ook van Parlijn Werkbedrijf BV. een succesvolle onderneming te maken.


info@parlijnwerkbedrijf.nl