School Willibordus won de 'Gouden Gieter' voor hun groenproject op school van Groei en Bloei Berkelland. Foto: PR.
School Willibordus won de 'Gouden Gieter' voor hun groenproject op school van Groei en Bloei Berkelland. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Familie Hooglugt heeft de mooiste siertuin

Ruurlo – De familie Hooglugt aan 't Peppelenhof heeft dit jaar de mooiste siertuin van Ruurlo. Dit werd maandagavond 3 oktober tijdens een speciale tuinavond door Groei en Bloei afdeling Berkelland in zaal De Tapperij in Ruurlo bekend gemaakt. In de categorie jonge tuinen werd de tuin van Ineke Nijen Es en Daniel Hes aan de Groenloseweg als mooiste beoordeeld door de juryleden van Groei en Bloei. De prijs voor de best onderhouden tuin werd eveneens gewonnen door de familie Hooglugt.

De prijswinnaars waren van te voren uitgenodigd en waren in grote getale naar zaal De Tapperij gekomen. Ook waren er weer veel andere belangstellende tuinliefhebbers in de zaal. In het voorjaar, de zomer en het najaar zijn de voortuinen in Ruurlo gekeurd door de keurmeesters. De tuinen werden steeds door drie verschillende keurmeesters bezocht. Zij beoordeelden de tuinen op verschillende onderdelen zoals het plantenassortiment, het onderhoud en de opbouw van de tuin.

'De Gouden Gieter
In 2014 en 2015 werd door Groei en Bloei Berkelland een prijs uitgereikt voor het gezamenlijk onderhoud van het plantsoen in de straat: 'De 'Gouden Schoffel'. Een hele straat viel dus in de prijzen! Dit keer was dat anders, Nu werd een prijs uitgereikt voor een ander gezamenlijke activiteit, samen bezig zijn met groen. 'De Gouden Gieter' werd namelijk uitgereikt aan school Willibrordus. De hele groep was ook aanwezig. De school is op een erg leuke manier met de kinderen en met groen en de tuin bezig. En jong geleerd is oud gedaan. Ze kregen als prijs een uitgebreid pakket bloembollen, een nestkastje, wintervoer voor de vogels etc.

Complimenten
Naast de hoofdprijzen waren er ruim veertig andere prijswinnaars die allen met een mooie prijs naar huis gingen. De voorzitter van de Berkellandse Groei- en Bloeiafdeling, Jan Schravesande reikte de prijzen uit. De prijzen waren beschikbaar gesteld door diverse Ruurlose sponsoren en een sponsor uit Borculo. Marcel Borkus, bekend van de open tuindagen van Hof te Reurle aan de Molenlaan/Borculoseweg heeft aan de hand van foto's een aantal tuinen besproken en voorzien van complimenten en tips.


www.berkelland.groei.nl