Might B Loud bij het 'kanon' in Groenlo. Foto: PR
Might B Loud bij het 'kanon' in Groenlo. Foto: PR

Might B Loud gaat 'knallen' tijdens hun debuutoptreden

Ruurlo – Het wordt ongetwijfeld knallen. Want op zaterdagavond 22 oktober zal de band Might B Loud haar muzikale debuut optreden geven in zaal De Tapperij in Ruurlo. De uit maar liefst acht muzikanten bestaande band heeft grotendeels haar roots in Ruurlo liggen.

Door Jan Hendriksen

In het voorjaar 2016 is de band Might B Loud ontstaan. Voortvloeiend uit diverse bands en allen met hun eigen muzikale geschiedenis: waaronder Reurle Live. "Met plezier met elkaar muziek maken. Dat is ons uitgangspunt", zo verklaart Wouter Groot Zevert, één van de vijf bandleden die uit Ruurlo komt. Groot Zevert maakte als slaggitarist drie jaar deel uit van de Ruurlose band Joint Adventure en speelde ook al mee tijdens de uitermate succesvolle edities van Reurle Live tijdens de Septemberfeesten. "Maar ik was toe aan een nieuwe muzikale uitdaging, en met Might B Loud heb ik die gevonden."

Het genre van Might B Loud varieert van country tot stevige rock covers. Zo speelt men onder meer nummers van Ilse de Lange, Amy Macdonald, U2, X Ambassadors, Anouk tot aan AC/DC. Het motto van Might B Loud is het 'G akkoord' wat staat voor 'Gezelligheid'. En dat stralen Nicole Kasteel (zang), Annelies Helmink (zang), Saskia Meijer (keyboard), Wouter Groot Zevert (slaggitaar), Theo Wiegericnk (drums) allen uit Ruurlo en Roel Pasman (zang) uit Vorden, Danny Guldenaar (sologitaar) uit 's Heerenberg en Bosco Streumer (basgitaar) uit Warnsveld wel uit zoals bleek op de recente try-out in hun repetitieruimte in Borculo. Bosco Streumer is de nestor van de band. De oud-Ruurloër maakt tevens deel uit van de Cry Wolf Blues Band die haar sporen in het blues circuit dik verdiend heeft.

Muzikale verfrissing
Might B Loud die haar bandnaam ontleent aan het muzikale verleden van de bandleden heeft zaterdag 22 oktober na haar debuut optreden de intentie om meer optredens te gaan verzorgen. "Dat is wel ons streven en zou fantastisch zijn. We hebben inmiddels een zodanige aantal nummers ingestudeerd dat we voor een avondvullend programma kunnen zorgen", zo verklaart Wouter Groot Zevert. Wie toe is aan wat muzikale verfrissing en zin heeft in een avond heerlijk feestenis van harte welkom op zaterdagavond 22 oktober in zaal De Tapperij. De zaal is vanaf 21.00 uur open en de toegang gratis. Might B Loud voldoet aan de wettelijke geluidsnormering. Ze gaan letterlijk en figuurlijk 'Knallen met z'n allen'.