Foto: PR Erve Kots
Foto: PR Erve Kots Foto:

Veelzijdig genieten bij Erve Kots in Lievelde

LIEVELDE - Echt Achterhoeks genieten kan op vele manieren. Erve Kots is trots op zijn restaurants met elk een unieke ambiance, op het historisch museum en het rustieke logement. Er is de laatste jaren veel gebeurd. Het bedrijf beschikt nu over twee nieuwe, authentieke keukens in de Herberg en in het restaurant 'het Hoofdkwartier van de Prins'.

De combinatie van een klassiek restaurant en een steakhouse en biedt zoveel mogelijk ruimte aan unieke streekgerechten. Man kan er eigentijds en toch authentiek à la carte eten. Vanaf oktober staan er allerlei wildspecialiteiten op het menu. Het Hoofdkwartier van de Prins onderscheidt zich door de 'Josper' houtskooloven, een oven waarmee tijdens bereiding het goede van de verschillende vlees- en vissoorten wordt behouden.

Erve Kots biedt ook een pannenkoeken- en grillbuffet in de herberg. En over een rustiek logement met eigentijdse kamers en een bruidssuite, elk met uitzicht over de landerijen en het museum. Mensen zijn er ook aan het juiste adres voor bijzondere activiteiten en arrangementen, feesten en buffetten.

Op 12 november wordt voor de liefhebber een wildavond georganiseerd. Een proeverij van verschillende wildspecialiteiten, zoals ree, wild zwijn of eendenborst.

Pils-regio
De Achterhoek is een echte pils-regio. Op Erve Kots wordt Frederik Hendrik Pilsner gebrouwen. Dit gebeurt op ambachtelijke wijze waarbij het bier natuurlijk wordt gefilterd zonder toevoeging van smaak- en conserveringsmiddelen. Op 19 november wordt een Brouwersavond georganiseerd. Het seizoensbier van de maand is Stadschschemer, een zwaarder herfstbiertje uit de bokbieromgeving. Mild maar toch straf.

De naam is ontleend aan Stad Groenlo, de stad waar Frederik Hendrik de stedendwinger een stukje strategie van de bovenste plank neerlegde om de stad in te nemen in 1627.


Werkcafé helpt bij starten
eigen onderneming

Winterswijk - Op donderdag 20 oktober houdt Werkcafé Winterswijk een bijeenkomst voor werkzoekenden uit Winterswijk en omgeving. Deze avond staat in het teken van de startende ondernemer.

De bijeenkomst begint om 20.00 uur en vindt plaats bij Grand Café Willinks aan de Wooldstraat 61 in Winterswijk. De toegang is gratis.
Deze thema-avond rond de startende ondernemer, wordt geleid door Inge Klein Gunnewiek. Met haar netwerk, saleservaring, financiële ervaring (bancair, fiscaal) en bestuurservaring maar vooral met de eigenschappen lef en handen uit de mouwen, zal zij inspireren en informatie en handige tips aandragen om de stap te nemen. Vanzelfsprekend is er aansluitend de mogelijkheid om vragen te stellen.
Om er zeker van te zijn dat iedereen een zitplaats heeft worden belangstellenden verzocht zich aan te melden via werkcafewinterswijk@gmail.com of www.werkcafewinterswijk.nl.


Halloween in de Waarbeek

Gezellig griezelen voor alle leeftijden

HENGELO - Familiepretpark de Waarbeek verandert op 29 oktober in een griezelig oord, met weerzinwekkende kledij, demonische spijzen, bloederige brouwsels, een schat aan raadsels, een vleugje zwarte komedie, met verbeeldingskracht, verpozing, bloedstollende en spookachtige elementen. Het park opent haar poorten zowel overdag als tot zeer laat in de avond om Twekky's Halloween te vieren.

Op zaterdag 29 oktober is het van 11.00 tot 16.00 uur griezelig gezellig in dit familiepretpark. Bloederige brouwsels, spannende etenswaren en een schat aan raadsels. Allemaal afgestemd op kinderen tot en met 12 jaar. Vanaf 17.00 uur wordt het park nóg een stukje enger. Het wordt dan namelijk overgenomen door freaks die je liever niet wilt tegenkomen… Vanwege de spanning wordt het aangeraden om kinderen tot 16 jaar hier niet naartoe te laten gaan. De attracties zijn de hele avond geopend.

Voor het evenement Halloween is De Waarbeek een samenwerking aangegaan met een grote groep Twentenaren.

Spannend
Met een hele groep grimeurs, decorbouwers, acteurs en creatieve denkers toveren ze het park in een week tijd om tot een spannend griezelig pretpark waar Twekky de hoofdrol zal spelen.

Voor de Halloween evenementen zijn de gewone tickets te koop op de website. Het team van De Waarbeek begroet iedereen graag, al dan niet in een griezelige outfit.


www.waarbeek.nl