Van allerlei kerst- en cadeauartikelen worden gemaakt en getoond door de vijftig hobbyisten op de markt. Foto: PR
Van allerlei kerst- en cadeauartikelen worden gemaakt en getoond door de vijftig hobbyisten op de markt. Foto: PR Foto:

Voorlichtingsavond voor aanstaande ouders

BORCULO - Het Verloskundig Samenwerkingsverband Oost Achterhoek houdt op donderdag 24 november een voorlichtingsavond in Borculo, locatie Kinderopvang Aventurijn, Graaf Wichmanstraat 24.

Een verloskundige, gynaecoloog en kraamverzorgster geven informatie over de bevalling en de kraamperiode erna. Belangstellenden zijn van harte welkom om samen met hun partner deze avond bij te wonen. De avond begint om 19.30 en duurt ongeveer twee uur. Tussendoor is er een korte pauze voor een kopje koffie of thee. Aanmelden kan via vsv-oostachterhoek.nl.


Kerstmarkt bij Erve Kots

LIEVELDE - Bij Erve Kots in Lievelde vindt op zaterdag 26 en zondag 27 november een grote Kerstmarkt plaats. De markt in de zalen van Herberg Erve Kots is op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur open en op zondag van 10.00 tot 16.30 uur. De entree bedraagt 2,50 euro per persoon; kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Vijftig hobbyisten tonen en demonstreren hun hobby. Zo zijn er diverse soorten kerstkaarten te bekijken, kransen, kaarsen, kerst- en groendecoratie, gebreide sjaals, zijde, sieraden, houten speelgoed, poppenkleertjes en nog veel meer. Op de zaterdag zijn er verschillende workshops, zoals kerstdecoratie, een kerstster of kerstkaarten maken.


www.hobbybeurs.com, www.ervekots.nl, tel. 06-54353728


Fonds waterschappen voor cultuur en natuur

ACHTERHOEK - De drie Gelderse waterschappen, waaronder Waterschap Rijn en IJssel, slaan de handen ineen om culturele en natuurprojecten in de regio financieel mogelijk te maken. De drie waterschappen richten een fonds op bij het Prins Bernhard Cultuurfonds: Gelders Waterschapsfonds.

De officiële lancering van het fonds is tijdens de uitreiking van de Gelderse Pauwenveer op 18 november in het Openluchtmuseum Arnhem. De drie grote Gelders waterschappen en het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland besloten eind 2015 samen te gaan werken. De samenwerking is gericht op het bij elkaar brengen van een substantieel bedrag met als doel: 'Het financieel ondersteunen van aan het onderwerp water gerelateerde cultuurhistorische- en/of natuurprojecten die ontwikkeld en uitgevoerd worden binnen het beheergebied van de Waterschappen, in landelijk en/of stedelijk gebied.'
Hein Pieper, dijkgraaf Waterschap Rijn en IJssel: "Water, natuur en cultuur houden niet op bij de waterschapsgrens. Met het fonds bundelen we de krachten en kunnen we meer en grotere projecten mogelijk maken. Water verbindt. Met nieuwe netwerken en nieuwe initiatieven maken we deze provincie samen nog mooier."
De waterschappen storten jaarlijks een totaalbedrag van €50.000 in het fonds. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland beheert het fonds en een zorgvuldig samengestelde commissie selecteert projecten die binnen de criteria vallen. Het fonds is speciaal bedoeld voor aan waterschappen gerelateerde, 'meerlaagse' projecten waarin de beleving van natuur, cultuur en water centraal staat. Het Gelders Waterschapsfonds hoopt zich door de jaren heen te kunnen ontwikkelen tot steunpilaar voor Gelderse initiatieven.


www.cultuurfonds.nl/gelders-waterschapsfonds


2420 euro opgehaald

BORCULO - De collectanten voor Alzheimer Nederland hebben dit jaar in Borculo 2420,87 euro ingezameld. Alzheimer Nederland bedankt de collectanten en de gevers.