Kraantje Pappie op Reurpop. Foto: PR
Kraantje Pappie op Reurpop. Foto: PR Foto:

Kraantje Pappie van de partij op jubileumeditie Reurpop

Ruurlo – Kraantje Pappie zat vorige week nog bij Huberto Tan aan tafel bij de Late Night van RLT4. De bekende rapper is er ook zeker bij tijdens de tiende editie van Reurpop in 2017. De alom bekende en geroemde Nederlandse rapper heeft onlangs een nieuw album uitgebracht – Crane III – en hoopt dat menig Reurpopper zijn rapteksten ten tijde van de jubileumeditie uit zijn hoofd kent. Uiteraard zullen ook zijn partyclassics als 'Waar is Kraan?' de revue passeren.

In het begin van zijn carrière moet Alex van der Zouwen, bekend onder zij artiestennaam Kraantje Pappie, veel moeite doen om op de radio te komen, optredens te regelen en rond te komen.
Ondanks zijn succesvolle judocarrière koos Van der Zouwen destijds voor de muziek. "Je gooit jezelf in het diepe als je besluit om vol voor de muziek te gaan. Het vergt 24 uur per dag je aandacht, maar je kunt alleen hopen dat er een haan naar kraait".

'Je kunt alleen hopen dat er een haan naar kraait'

Na zijn doorbraak in 2012 is Kraantje Pappie niet meer weg te denken uit de Nederlandse hiphopscene en heeft hij reeds opgetreden op alle grote festivals en poppodia in Nederland.

Eind vorige maand bracht Kraantje Pappie zijn derde studioalbum Crane III uit, in navolging op zijn albums Crane I en II. Met de laatste plaat in dit drieluik wil hij meer laten zien over de man achter de artiest Kraantje Pappie en zijn ideeën, denkwijze en plannen weergeven. Het album is volgens hemzelf dan ook 'veel speelser geworden dan alle eerdere".

Komt dat horen zaterdag 10 juni tijdens Reurpop 2017.


www.reurpop.nl