Het Brookduo. Foto: PR
Het Brookduo. Foto: PR Foto:

Beleef 'Stille Nacht op de Brookhoeve' in Joriskerk

Tour Maarkels Brook Duo doet Borculo aan

BORCULO - De Kerkentour van het Maarkels Brook Duo is erg populair. Dit jaar krijgen de inwoners van Borculo de kans te luisteren naar winterse vertellingen en liedjes in het dialect. Het nieuwe kerstverhaal 'Stille Nacht op de Brookhoeve' wordt opgevoerd op dinsdag 13 december vanaf 20.00 uur in de Joriskerk aan het Muraltplein.

Het Maarkels Brook Duo bestaat uit Gert-Jan Oplaat en Henny Tijink. Met de Kerkentour trok het bekende duo in een paar seizoenen meer dan 18.000 bezoekers. Het zijn streekroman-achtige belevenissen van plattelandsfamilies die lief en leed met elkaar delen. Verhalen waarin de kerk en het kerstverhaal een centrale rol vervullen. Natuurlijk wordt aan de bezoekers gevraagd om de kerstliederen mee te zingen. 'Stille nacht op de Brookhoeve' is geschreven door Gert-Jan Oplaat en speelt zich af in de naoorlogse jaren. Op een boerderij, de Brookhoeve, raakt een dienstmeid zwanger van de herenboer. Zij wordt weggestuurd en krijgt van de boer als zwijggeld, een gouden slotje van de huis Bijbel mee. Niemand op de boerderij heeft ooit geweten van de daad van de boer. Het leven kabbelt voort en een aantal boerenzoons vertrekken naar Indië om daar te vechten. Ook de oudste zoon van de Brookhoeve wordt opgeroepen voor de dienst in Indië. Daar raakt hij zwaar gewond, maar wordt gered door de heldhaftige Derk, die hem een aantal jaren later komt opzoeken om herinneringen op te halen. Vlak daarna dient zich een onmogelijke liefde aan… Of blijkt de liefde toch wel mogelijk…? Het verhaal beschrijft het alledaagse leven op de boerderij. Een herkenbaar verhaal dicht bij de mensen geschreven vanuit het hart.
Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Schuurman Schoenen (Muraltplein 14) en Dick Meilink Mode (Muraltplein 29) en kosten 6 euro.


Kerstmiddag Zonnebloem in Gelselaar

GELSELAAR - Op zaterdag 17 december is de kerstmiddag van de Zonnebloem Geesteren/Gelselaar/Borculo/Haarlo bij Florijn in Gelselaar. De zaal is vanaf 13.30 uur open en het programma duurt van 14.00 tot ongeveer 17.00 uur. De Zonnebloem is er voor alle mensen vanaf 18 jaar met een lichamelijke beperking. Belangstellenden zijn van harte welkom om deze middag tot een hartelijk en gezellig samenzijn te maken, samen met de vrijwilligers van de Zonnebloem. De kosten zijn 10 euro en daarvoor krijgt men koffie of thee met een lekkernij en enkele drankjes en hapjes. De middag wordt verzorgd harmonica-orkest HarmonicAnders. Zij brengen een compleet programma met kerstmuziek, gedichten en een kerstverhaal. Wie er bij wil zijn, en in Borculo of Haarlo woont, kan zich aanmelden bij Gerrit Sprokkereef, via tel. 06-55940811. Men kan dan ook aangeven of men gebruik wil maken van de Naoberbus. De bus rijdt vanaf het J.W. Andriessenhuis en een retourtje kost € 2,40. Inwoners van Geesteren kunnen zich aanmelden bij Laura Ruiterkamp, tel. 0545-481374 en woont men in Gelselaar, dan kan men zich melden bij Jannie Kreunen, tel. 0545-481421.