Het bijna voltallige bestuur van Buurtvereniging 't Broek en Omstreken dat volgend jaar het Brooksfeest bij boerderij Weustermoat wil gaan organiseren. . Foto: Jan Hendriksen.
Het bijna voltallige bestuur van Buurtvereniging 't Broek en Omstreken dat volgend jaar het Brooksfeest bij boerderij Weustermoat wil gaan organiseren. . Foto: Jan Hendriksen.

Nieuwe locatie voor Brooksfeest 2017

RUURLO - Het Brookfeest in buurtschap 't Broek vindt volgend jaar op een nieuwe locatie plaats. Voor het eerst in de 58-jarige geschiedenis van het buurtfeest vinden de festiviteiten niet meer in de directe omgeving van een café in de buurtschap plaats.

Door Jan Hendriksen

Een feesttent in een weiland van boerderij 'Weustermoat' van de familie Oudenampsen aan de Kooiersdijk is op zaterdag 29 en zondag 30 april de nieuwe feestlocatie voor het feest dat door Buurtvereniging 't Broek en Omstreken wordt georganiseerd. Tot dit jaar vond Het Brooksfeest vele jaren bij café Mentink aan de Groenloseweg plaats. Daarvoor was voormalig café Toevank aan de Palssteeg de feestlocatie. Met eigenaar Willem Paul Bakker van café-restaurant De Duif, die sinds 1 juni 2016 voormalig café-restaurant Mentink exploiteert, kon Buurtvereniging 't Broek en Omstreken geen overeenstemming bereiken over het gebruik van de feestlocatie en de horeca exploitatie. "Als buurtvereniging hadden wij ons voorgenomen om onze activiteiten ook in de toekomst plaats te laten vinden bij De Duif. Helaas zijn wij als buurtvereniging niet tot een overeenstemming gekomen over de voorwaarden met Bakker. En dat vinden we ontzettend jammer. We hadden het feest graag op de vertrouwde locatie willen voortzetten. Maar de visies over het gebruik en de financiële voorwaarden lagen te ver uiteen", zo verklaart voorzitter Eralt Bettink van Buurtvereniging 't Broek en Omstreken. Willem Paul Bakker laat weten: "Wij betreuren het ook dat wij niet nader tot elkaar konden komen ten aanzien van dit mooie feest. Wellicht dat wij in de toekomst andere activiteiten met de buurtvereniging kunnen organiseren."

Lees verder op pagina 5