Een deel van de leden van Jong Gelre Ruurlo die meewerken aan de revue ‘Onderzoek 'bij' geloof’. Foto: PR
Een deel van de leden van Jong Gelre Ruurlo die meewerken aan de revue ‘Onderzoek 'bij' geloof’. Foto: PR

Vernieuwd schrijversteam revue Jong Gelre Ruurlo

Ruurlo – Het 'team' van schrijvers van revue Jong Gelre Ruurlo is bijna geheel vernieuwd. Alleen Mark Freriks behoort nog tot de 'oude garde' en fungeerde dit jaar als coördinator voor het nieuwe schrijversteam dat uit Gwen Meerbeek, Stien Klein Kranenbarg en Merijn Weenk bestaat.

Door Jan Hendriksen

Maandenlang hebben leden van jongerenvereniging Jong Gelre Ruurlo hard gewerkt om dit jaar op vrijdag 9 en zaterdag 10 december weer een spetterende revue op de planken te brengen waarbij zang, dans, film en toneel op een humoristische wijze aan elkaar verbonden zijn. Tijdens de revue 'Onderzoek 'bij' geloof' debuteert Bianca Pasman als regisseuse. De revue vormt voor Jong Gelre Ruurlo het hoogtepunt uit het verenigingsjaar van de van oorsprong plattelandsjongerenvereniging. Ruim veertig jongeren zijn betrokken bij de revue, die als de grote verbindende factor binnen de vereniging kan worden gezien. Het schrijfproces voor de revue 'Onderzoek 'bij' geloof' was erg intensief. "Wekelijks hadden we brainstormmomenten. Schrijven is schrapen. En dat hebben we ook gedaan. Ook hebben we onderling erg veel afgestemd om er een leuk stuk van te maken. De repetities die half september zijn gestart, werden goed bezocht. 'Iedereen is er nu dan ook bijna klaar voor", zo vertelt Merijn Weenk (19) die vorig jaar als 'acteur' voor Jong Gelre Ruurlo debuteerde.

Het is ruim twee weken voor de première als we bij De Keizerskroon een bezoek brengen aan een van de repetitieavonden. "De tijd vliegt. Het komt nu echt dichtbij. Maar we hebben een strak draaiboek en een scala aan vrijwilligers naast de toneel-, zang, en decorgroep", zo verklaart Merijn Weenk. Onder leiding van Floor van Zijtveld is de dans ingestudeerd en Ellis Sportel verzorgt dit jaar voor het eerst de zang. De bouwgroep voor de verschillende decorstukken staat onder leiding van Nico Mennink. Tijdens de revue wordt op twee momenten een film vertoond waarvoor een aantal leden een dag in Ruurlo aan het filmen zijn geweest. In de revue 'Onderzoek 'bij' geloof' is W. ten Schapper (Mark Freriks) in Staphorst neergestreken om wetenschappelijk onderzoek te doen naar het gedrag van 'den mensch'. Geheimzinnigheid is de troef bij de praktijken van de heer W. ten Schapper. De bevolking snapt er niks van en het zijn roerige tijden in het gelovige Staphorst….. '. De aaneenschakeling van gebeurtenissen zorgen voor de nodige hilariteit en verwarringen in het dorp.

Kaarten
De revue 'Onderzoek 'bij' geloof' wordt op vrijdag 9 en zaterdag 10 december driemaal in zaal De Keizerskroon opgevoerd. Beide avondvoorstellingen beginnen om 20.00 uur. Zaal open om 19.30 uur. Zaterdag 10 december is er een speciale middagvoorstelling voor de ouderen uit Ruurlo. Deze voorstelling is voor 65+ gratis toegankelijk en begint om 14.00 uur. Kaarten zijn te reserveren bij De Keizerskroon, tel. 0573-451416, via de Facebook pagina van Jong Gelre Ruurlo en via het e-mailadres revuejonggelre@gmail.com. De toegangskaarten kosten acht euro per persoon. Om teleurstelling te voorkomen wordt aangeraden om kaarten te reserveren.