Het gymgala van RGV. Foto: Jan Hendriksen
Het gymgala van RGV. Foto: Jan Hendriksen

Gymgala toont grote diversiteit van RGV

Ruurlo – De diversiteit aan groepen en selecties van de Ruurlose Gymnastiek Vereniging (RGV) is groot. Dat bleek zaterdag tijdens het tweejaarlijkse Gymgala dat de bijna vijfhonderd leden tellende vereniging tijdens een middag- en avondgalavoorstelling in sporthal 't Rikkenhage liet zien. Een kleurig en fleurig lint aan jonge en wat oudere gymnasten presenteerden zich in een vlot tempo aan het publiek.

Door Jan Hendriksen

'Back to the Future (Terug naar de Toekomst) was het thema van het gala van de negentigjarige vereniging. Hierin keek RGV niet alleen terug naar het verleden maar nam men ook een voorschot op wat komen gaat in de toekomst. En die toekomst ziet er goed uit.
Het ledenbestand blijft op pijl. Natuurlijk kunnen enkele groepen nog uitgebreid worden. Maar de totale bezetting is goed te noemen. Ook sportief gaat het de vereniging voor de wind. Zeker de prestaties bij de trampoline en acrogroepen zijn goed te noemen. Maar ook bij de turnselectiegroepen zijn de prestaties positief. Met dank aan al die leiders, leidsters en kaderleden.

Tijdens het middagprogramma presenteerden zich de jongste gymnasten op het gebied van acro, trampoline en turnen. En dat leverde soms een vertederend schouwspel op. Zo stalen op 'cowboy' muziek en gehuld in cowboy- en indianenpakken onder meer de kleuters en jongens onder leiding van leidster Janny Wilgenhof de show. 's Avonds deden dat onder meer de dames gymgroep onder leiding van Gerrie Willink die onherkenbaar middels een Silly Sacs act de lachers op hun hand kregen evenals de komische kastact onder leiding van Rik Besseling. Ook de recreanten trampolinespringsters onder leiding van Marieke Lauran, lieten onder het motto 'Je bent nooit te oud om te springen' lieten in 'olde opoe en opa' kleding hun kunnen zien.

Nieuwe turnpakjes
Het gala werd zaterdagavond geopend met een presentatie van de nieuwe turnpakjes van de selectiegroepen. Ook vroeg RGV aandacht voor de presentatie van een scheurkalender die in het kader van haar negentigjarig bestaan binnenkort wordt uitgegeven. Deze scheurkalender voor volgend jaar staat vol met RGV wetenswaardigheden: van historie tot actuele groepsinformatie en van moppen en spreuken tot puzzels. De kalender kost 7.50 euro.

De dames recreanten waren onherkenbaar voor het publiek. Foto; Jan Hendriksen