Rotary Barchem organiseert een Santa Run. Foto: Tetske Rouweler
Rotary Barchem organiseert een Santa Run. Foto: Tetske Rouweler Foto:

Rennen als kerstman voor Kanjers voor Kanjers

BARCHEM - De derde Santa Run vindt op zaterdag 17 december plaats in Lochem. Honderden Kerstmannen en -vrouwen rennen, kruipen en springen voor het goede doel, Kanjers voor Kanjers, over een parcours van 3,9 kilometer door het centrum van Lochem. De organisatie is in handen van de Rotary Barchem.

Deelnemers mogen zo veel rondjes lopen als ze zelf willen of kunnen. De organisatie daagt deelnemers uit om ook anderen uit te dagen. Zo daagde Aziz Maskoul van Way to Fit in 2015 burgemeester Sebastiaan van 't Erve uit om mee te lopen. Uiteraard deed de burgemeester van Lochem dat.
"We zijn benieuwd wie er dit jaar allemaal meeloopt", aldus de organisatie.

Het goede doel van de Santa Run is dit jaar stichting Kanjers voor Kanjers. Kinderen dicht bij huis blij maken. Dát is wat Kanjers voor Kanjers voor ogen heeft. Want ook in Oost-Gelderland zijn kinderen die niet, of onvoldoende in staat zijn om te spelen en sporten.

Door het organiseren van sportieve evenementen en donaties van particulieren en het bedrijfsleven, maakt Kanjers voor Kanjers dromen van kinderen waar. Het geld dat wordt ingezameld komt volledig ten goede aan projecten voor sport en spel voor kinderen in de buurt.
Wie mee wil doen aan de Santa Run kan zich opgeven via de website of bij de plaatselijke VVV in Lochem, Ruurlo of Borculo. Deelname en een eigen Santa Pak kosten €12,50 waarvan de volledige opbrengst gaat naar Kanjers voor Kanjers. Meedoen kan op allerlei manieren. Hiervoor heeft de organisatie allerlei acties en pakketten opgesteld. "Wil jij met jouw bedrijf een ander bedrijf uitdagen? Of wil je een eigen sponsorloop binnen het parcours van de Santa Run organiseren? Dat kan allemaal", laten de organisatoren weten.
Wie meer wil weten of een actie wil opzetten kan zich melden via de website lochem.rotarysantarun.nl of bellen met Corine Bos 06-40233606.