Thom en Yvonne Kogelman heffen het glas alvast op het twintigjarig bestaan van hun supermarkt. Foto: Jan Hendriksen
Thom en Yvonne Kogelman heffen het glas alvast op het twintigjarig bestaan van hun supermarkt. Foto: Jan Hendriksen Foto: Jan Hendriksen

Plus Kogelman viert twintigjarig bestaan

Ruurlo – Het is zondag 11 december exact twintig jaar geleden dat Thom en Yvonne Kogelman de deuren van hun supermarkt aan het Julianaplein in Ruurlo openden. Destijds, in 1996, onder de naam Plusmarkt Kogelman. Inmiddels wordt de supermarkt al jaren onder de naam Plus Kogelman geëxploiteerd. En met groot succes. De supermarkt behoort wat betreft kwaliteit, vanaf het begin, tot de top-tien van 'beste Plus supermarkten' in Nederland en is sociaal sterk verbonden aan Ruurlo.

Door Jan Hendriksen

Voordat het van oorsprong Sallandse echtpaar in Ruurlo neerstreek runden Thom en Yvonne Kogelman enkele jaren een kleinschalige Garant supermarkt in het Overijsselse Vollenhove. "De intentie van ons was destijds om naar een grotere supermarkt door te groeien. En die kans deed zich hier in Ruurlo voor", zo vertelt Thom in de sfeervolle personeelskantine. Sfeer en verbondenheid met zowel de klanten, het personeel evenals met de Ruurlose gemeenschap zijn belangrijke aspecten en speerpunten voor Thom en Yvonne.
"We zorgen steevast voor een sfeervol ingerichte winkel maar ook voor een dito personeelskantine, zo in aanloop naar de komende feestdagen. Dat laatste schept een sterke band onder de medewerkers hetgeen weer uitstraalt naar onze klanten. Net zoals we een band proberen te scheppen met de Ruurlose bevolking, door allerlei acties en activiteiten waaraan we ons verbinden", zo zegt Yvonne. Wie kent niet de statiegeldflessenacties van diverse stichtingen en verenigingen die in de supermarkt plaatsvinden en de boodschappenactie voor de Voedselbank? Maar ook Circus Renz werd naar Ruurlo gehaald. En wie herinnert zich niet de Seventie's en Eighties Party's bij de Heksenlaak. Recent doneerde de Plus personeelsvereniging en Yvonne en Thom nog spontaan een flink bedrag aan Stichting Rita. En ook verbond de supermarkt zich voor enkele jaren als (hoofd)sponsor aan plaatselijke evenementen als Reurpop en Reurle Live. Maar ook aan kleinschalige evenementen zoals de boerderijfietstocht en het paasvuur. Thom: "Daar investeren we financieel flink in. Naar onze mening vergroten we op deze manier de leefbaarheid in Ruurlo. En dat wordt zeer gewaardeerd zo is onze ervaring."

In de afgelopen twintig jaar kende de supermarkt die momenteel 72 personeelsleden (grotendeels parttimers) telt twee flinke uitbreidingen. In 2004 werd de vloeroppervlakte vergroot naar de huidige 850 vierkante meter en twee jaar geleden werd de parkeerplaats achter de supermarkt flink uitgebreid.

Kwaliteitsniveau
Steevast behoort Plus Kogelman als één van de 260 Plusmarkten die Nederland kent, kwalitatief tot de top tien van de beste Plus supermarkten in Nederland. Diverse ereprijzen werden er weggesleept. Yvonne: "Een levensgroot signaal dat wij onze klanten een mooi constant kwaliteitsniveau kunnen bieden. Met ons allen genieten wij er enorm van dat ons streven om een bovengemiddeld goede servicesupermarkt te zijn, en het de klant iedere dag opnieuw naar de zin te maken, zo wordt beloond." Zo behoren onder meer de afdelingen brood, kaas/vleeswaren, slagerij, en AGF van Plus Kogelman in de huidige Plus verkiezingen al tot de top-tien.
In het kader van het twintigjarig bestaan vinden er enkele jubileumacties plaats.