Het Borculo's Mannenkoor. Foto: PR
Het Borculo's Mannenkoor. Foto: PR Foto:

Kerstconcerten Borculo's Mannenkoor

BORCULO/RUURLO - Het Borculo's Mannenkoor (BMK) geeft op zondag 18 en dinsdag 20 december kerstconcerten in Borculo en Ruurlo.

Het eerste concert is op zondag 18 december in de RK kerk aan de Steenstraat 28 in Borculo. Bij deze uitvoering werkt het BMK samen met Stemmig, het koor onder begeleiding van Frank Sterenborg.
Het repertoire bestaat uit een mix van Slavische en traditionele kerstliederen.
Het tweede concert in Ruurlo is op 20 december in de Dorpskerk aan het Kerkplein 1. Bij dit concert werkt het BMK samen met twee koren: Sing a song, het koor onder begeleiding van Karin Hukker en @Seven, onder begeleiding van Carina Numan.
Onder de bezielende leiding van dirigent Christo Guenov is het BMK in staat muziek van hoge kwaliteit ten gehore te brengen. De samenwerking met andere koren vormt voor het BMK een extra stimulans.
Op 18 december, in Borculo begint het concert om 16.30 uur, de kerk is open vanaf 16.15 uur. Op 20 december, in Ruurlo is de aanvang 20.00 uur. Hier is de kerk vanaf 19.45 uur open.


Badmintonclub Ruurlo in het nieuw

Ruurlo – De leden van Badmintonclub Ruurlo zijn in een nieuw shirt gestoken. De sponsoren, Administratie en Belastingadviesbureau Hissink en Welkoop Ruurlo, hebben gezamenlijk voor deze shirts in de buidel getast. Afgelopen weekend heeft de jeugd van Badmintonclub Ruurlo de eerste wedstrijden gespeeld in de Berkelcompetitie. Deze competitie is opgezet door een zevental verenigingen in de Achterhoek die afkomstig zijn uit Borculo, Eibergen, Groenlo, Hengelo, Lochem Neede en Ruurlo. De kinderen spelen in zes poules van vijf teams (twee personen per team en jongens en meisjes door elkaar) vier wedstrijden van tien minuten. Ruurlo speelt met vijf teams mee in verschillende poules en natuurlijk in hun nieuwe shirt. Op donderdagavond 29 december houdt Badmintonclub Ruurlo in sporthal 't Rikkenhage haar jaarlijkse Eindejaarstoernooi. Hieraan kunnen straten, verenigingen, clubs of families deelnemen. Men kan zich als team (van twee personen) opgeven voor dit toernooi dat om 19.30 uur begint. Opgave via het e-mailadres janenjanny@caiway.nl of stuur een whatsapp bericht naar 06 28290909. Minimum leeftijd van deelname: veertien jaar. Deelname kost vijf euro per team, dit is inclusief koffie of thee.


Vermiste en gevonden huisdieren

Borculo - In Borculo wordt kater Sam vermist op Het Eiland. Hij is een gecastreerde zwart/witte kater van 5 jaar oud, heeft witte snorharen, een witte kin, borst en witte voetjes. In de Patronaatstraat is een donkergrijs met wit konijn gevonden. Het is een ongecastreerd mannetje en hij heeft staande oortjes. Bij de Barchemseweg is een schildpadpoes gevonden met witte voetjes. In Ruurlo, in de Kapersweg is een katje gevonden van ongeveer vier maanden oud. De kat is wit met cypers/grijs gestreepte en heeft vlekken op de kop, ééntje op de rug en een cypers/grijs gestreepte staart. Voor informatie kan men contact opnemen met Stichting Amivedi, meldpunt Aalten/Achterhoek, Sylvia Spaargaren, tel. 088 – 0063305 of mailen naar achterhoek@amivedi.com.